Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Избери по

Цена

620 лв. - 1365 лв.

Мощност

kW

Мощност топлоотдаване водна риза

kW

Разстояние на присъединяване:

mm

Анкета

Начало Вентилаторни конвектори

Вентилаторни конвектори

Вентилаторните конвектори от много години насам са признати за най-простия и най-рентабилен начин за бързо и ефективно отопление. С минимални изисквания за поддръжка, те разпределят равномерно топлината в помещението, като същевременно заемат по-малко място от радиатора с еквивалентна мощност.


Те са с красив дизайн и са съвместими с всички системи за централно отопление, включително всички видове термопомпи. Тези отоплителни тела са компактни по размер, лесни за инсталиране и експлоатация, плюс това постигат висока производителност за кратко време, така че ще помогнат за намаляване на сметките за отопление.

...


Защо да купите вентилаторен конвектор от Parno EU


Вентилаторният конвектор разпределя топлината равномерно в цялата стая, използвайки принудителна конвекция. Той разполага с вентилатор и топлообменник (алуминиеви ребра с медни тръби), свързани към стандартна двутръбна система за централно отопление. Топлата вода, загрята от котела, преминава през топлообменника, а топлината се прехвърля към алуминиевите ребра. По-хладният въздух се всмуква от вентилатора и се нагрява, когато преминава през топлообменника, преди да бъде изхвърлен обратно в стаята.


За нагряването е необходима значително по-малко енергия, спрямо еквивалентен панелен радиатор. Вентилаторните конвектори могат да се включват и изключват, за да осигурят почти моментален източник на отопление, особено ценен в помещения, които се използват периодично. Тъй като те използват принудителна конвекция, посоката на топлината се контролира и разпределя равномерно, за да се гарантира, че не се губи. В сравнение с радиаторите, които са много горещи на допир, всички вентилаторни конвектори са с ниска температура на повърхността, елиминирайки рискове от изгаряне при неволен допир.


Предимства на вентилаторните конвектори


Вентилаторните конвектори имат следните предимства:

 

 • Отопление през зимата;
 • Охлаждане през лятото;
 • Изсушаване на въздуха;
 • Бързо загряване;
 • Добро разпределение на топлината;
 • Лесни за инсталиране;
 • Гама от опции за управление.


Вентилаторните конвектори имат специално проектиран топлообменник, който е идеален за отопление на жилищни помещения по енергийно ефективен начин. Те трябва да се свържат към различни нискотемпературни източници като термопомпи, кондензни котли, соларни панели, за да бъде това възможно.


Вентилаторите в устройството са безшумни и разпределят топлината в помещението равномерно, осигурявайки оптимален комфорт.


Вентилаторните конвектори могат да се използват и за охлаждане на помещения и сгради, когато са свързани с реверсивна термопомпа. Това ги прави удачни за употреба не само през студените, но и през топлите месеци. Един климатичен уред с две действия.


Вентилаторни конвектори на изгодна цена от Parno EU


Трудно е да се игнорират предимствата, които предлагат вентилаторните конвектори. Те осигуряват точна и контролируема топлина и могат да бъдат монтирани на стена или таван. Тестовете показват, че отнеме около 15 минути от включването до достигане на комфортна температура от 25 градуса С. Това ги прави особено подходящ избор за всяко домакинство, където поддържането на ниски разходи е от съществено значение.


Друг плюс е фактът, че вентилаторните конвектори от Parno EU са на достъпна цена. За сумата, която заплащате, получавате уред за отопление и охлаждане в едно. Вентилаторните конвектори са универсални, безшумни и лесни за инсталиране. Те също така предлагат много предимства пред панелните радиатори и трябва да се считат за много достоен конкурент от отоплителната индустрия.

 

Въпроси и отговори

 • Как работи вентилаторният конвектор? 

Той разпределя равномерно топлина в една стая чрез принудителна конвекция. Вентилаторният конвектор, както подсказва името му, има вентилатор и топлообменник (алуминиеви ребра с медни тръби), свързани към стандартна двутръбна система за централно отопление.

 • Къде може да се монтира вентилаторен конвектор?

Можете да ги монтирате на стена или на таван.

 • Какви марки вентилаторни конвектори предлага Parno.eu?

На сайта ни можете да откриете вентилаторни конвектори на марките Innova и PHNIX.

 • Какво представляват вентилаторните конвертори?

Вентилаторните конвектори са уреди за дома, които предлагат оптимално решение за отопление през зимата, както и за охлаждане през лятото.

 • Каква е разликата от конвенционалния радиатор и вентилаторните конвектори ?

Вентилаторните конвектори загряват или охлаждат въздуха, който протича през уреда, за разлика от обикновения радиатор.

Филтри
«1 2»
Page 1 of 2
«1 2»

  Най-продавани