Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Избери по

Цена

685 лв. - 943 лв.

Мощност

kW

Мощност топлоотдаване водна риза

kW

Разстояние на присъединяване:

mm

Анкета

Начало Соларни Системи Соларни колектори - плоски

Соларни колектори - плоски

Това е топлообменник, който преобразува лъчистата слънчева енергия от слънцето в топлинна енергия, използвайки добре познатия парников ефект. Употребата на няколко плоски соларни колектори осигурява повече от необходимото количество топла вода за битови нужди и отопление на едно домакинство. Дори могат да се използват за отопление на открити басейни и хидромасажни вани.

 


За повечето битови потребители и малки търговски обекти плоските соларни колектори са по-рентабилни поради техния опростен дизайн и оправдана цена. Тяхната инсталация е относително по-лесна в сравнение с други форми на системи за отопление с топла вода. Плоските соларни колектори се състоят от абсорбираща плоча и медни тръби. Повърхността е покрита с тъмен материал за повишаване на ефективността и по-добра абсорбация.


Тези медни тръби се свързват към абсорбиращата плоча, за да осигурят максимален контакт на повърхността и пренос на топлина. Слънчевата светлина загрява абсорбиращата повърхност, което увеличава температурата. Тъй като плочата се нагрява, тази топлина се абсорбира от водата, течаща вътре в медните тръби, която след това се използва от домакинството.


Защо да купите плоски соларни колектори от Parno EU


Нашите плоски соларни колектори използват силата на слънцето, за да осигурят небходимата топла вода и отопление на едно домакинство. Те постигат това, като същевременно намаляват разходите за комунални услуги и замърсяването. Плоските соларни колектори от Parno EU са с високотехнологично селективно покритие, осигуряващо максимално усвояване на слънчевата енергия.


Нашите слънчеви панели са със здрава рамка и предпазно стъкло, устойчиви на атмосферни влияния и притежават изолация от вата, която не позволява загубата на топлина. Качествената конструкция и интелигентният дизайн ви гарантират, че тези плоски соларни колектори отговарят на най-високите стандарти за надеждност, топлинна мощност и възвръщаемост на инвестицията.


Нашите слънчеви панели могат да абсорбират голям процент от слънчевата енергия. Инсталират се чрез фиксиран монтаж, за който не е необходима употребата на сложно оборудване за позициониране и проследяване на слънцето. Благодарение на плоските соларни колектори от Parno EU, ще имате топла вода през лятото и през зимата.

 

Предимствата на плоските соларни колектори

 


Едно от нещата, към което всеки се стреми, е намаляване на разходите. Това е и  предимството, което прави плоските соларни колектори толкова популярни. Те намаляват консумацията на енергия от едно домакинство средно с до 50%.


Друго предимство е, че са рентабилни от гледна точка на закупуване и монтаж. Плоските соларни колектори са наполовина по-евтини от вакуумно-тръбните. Освен това в зависимост от метеорологичните условия, един колектор загрява между 200 и 400 литра вода на ден.


Както вече споменахме, те осигуряват топла вода в хубаво и лошо време. Това е така, защото плоските соларни колектори уляват както директните лъчи на слънцето, така и дифузната слънчева радиация при облачно време. Още едно предимство е тяхната издръжливост на механични и температурни деформации. На практика не изискват поддръжка, освен профилактично почистване на повърхността им за по-добра абсорбация.


Плоски соларни колектори на изгодна цена


Стойността, която ще заплатите, зависи от размера и броя на панелите, които са ви необходими за захранване на домакинството с топла вода. В Parno EU ще открите различни по размер плоски соларни колектори на изгодни цени.


Благодарение на предложенията в нашия онлайн магазин, ще успеете да изградите рентабилна соларна система за отопление с висока ефективност. Разгледайте и купете най-подходящото оборудване според нуждите си. Не се колебайте да ни задавате всякакви въпроси. Нашият екип от опитни в сферата служители и специалисти ще ви отговорят изчерпателно и в най-кратък срок.

Филтри
«1»
Page 1 of 1
«1»

Най-продавани