Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Избери по

Цена

1530 лв. - 5736 лв.

Мощност

kW

Мощност топлоотдаване водна риза

kW

Разстояние на присъединяване:

mm

Производител

Анкета

Начало Марки

МАТ

Филтри
МАТ

МАТ

Запознайте се с MAT

 

МАТ ООД е българска компания, локализирана в гр. Разград. През 1988 г. фирмата започва производство на аварийни и отклонителни скоби за тръби. Изделията са признати от Патентното ведомство на Република България. Клиенти на фирмата са „В и К“ дружествата в страната, „Напоителни системи“, както и много други предприятия със собствени водоснабдявания....

Цехът на предприятието за производство на аварийни скоби е оборудван със съвременни машини, приспособления и инструментална екипировка за бързо и качествено изпълнение на задачите по обектите. Изделията на фирма МАТ са предпочитани заради техните качество, надеждност и дълготрайност. 

Фирмата произвежда също и метални конструкции и елементи за строителството, както и неръждаемо оборудване за хранително-вкусовата промишленост. 

От 2009 г. компанията се занимава и с проектиране, производство и монтаж на различни видове носещи конструкции за соларни електроцентрали. 

От началото на 2014 г. фирмата започва производство на котли на твърдо гориво и буферни съдове. 

МАТ ООД е член на Българската фотоволтаична асоциация и Румънската фотоволтаична асоциация. 

 

Буферни съдове и котли на твърдо гориво от МАТ

Български лидер на пазара в производството на котли на твърдо гориво и буферни съдове, МАТ ООД се отличава с високо качество на изработка и перфектни технически характеристики на продуктите. В продължение на 6 години фирмата се доказва като производител на конкурентни по качество и цена котли за отопление и буферни съдове. 

 

Котли на твърдо гориво

Три от вариантите на котли на твърдо гориво, които МАТ ООД произвежда, са моделите МАТ Classic, MAT Power и MAT Light. И трите вида котли се предлагат в различни номинални мощности, подходящи за разнообразни по големина помещения. 

 

MAT Classic

MAT Classic е стоманен котел с въздушна циркулация, контролирана от термостатичен регулатор. Предлага се във варианти на мощност от 25 до 110 kW. Стоманата, от която е изработен, е с дебелина 5 mm, което осигурява дълъг период на експлоатация. Вратите са с голям размер, което осигурява лекота при зареждането и почистването им. Вратите са изолирани добре и това намалява загубата на топлина. 

За да се подобри топлообменът, повърхността на горивната камера е оребрена, а отделените газове при горенето описват триходов път. Максимално оползотворяване на отделената температура се постига чрез пълното обгръщане на водната риза. Дебела високотемпературна вата изолира котелното тяло от външната среда. Серията има включен в комплекта термостатичен регулатор на тягата, който отваря или затваря клапа на долната врата на котела в зависимост от нужното количество въздух за протичане на оптимален процес на горене. Долната врата е с фабричен отвор за пелетна горелка. 

 За да се осигури максимална безопасност и надеждност на котела, се монтира:

  • предпазен клапан на 3 bar налягане;
  • предпазен топлообменник, който в случай на прегряване осигурява протичане на студена вода, която да понижи температурата на котела;
  • сменяема решетка на дъното, която удължава живота на котела;

MAT Power 

Котелът MAT Power е тестван съгласно европейските норми за безопасност EN 303-5. Той притежава електронно управление чрез PID-контролер, който регулира горенето, като напълно автоматизирано моделира работата на вентилатора посредством температура на изходящите газове и температура на водата в котела. Намалява разхода на гориво с до 30% чрез способ, допринасящ за пълното изгаряне на горивото. Притежава възможност за управление на две помпи - за битова гореща вода и за централно отопление. 

Водната риза обгръща максимално горивната камера, осигурявайки максимално оползотворяване на отделената топлина. Котелът има голяма врата, която позволява зареждане на твърдо гориво с до 50 см дължина. Осигуряването на по-добър топлообмен се гарантира от оребрената повърхност на горивната камера и триходовия път. Котелът притежава фланец на долната врата за монтиране на газова, нафтова или пелетна горелка. След присъединяване на горелката е препоръчително да се използват дърва с влажност 20%, въглища и пелети. 

 

MAT Light 

Котлите MAT Light предлагат евтино и същевременно ефективно ниво на отопление, посредством дървесина или въглища. Отличават се с компактни размери, което осигурява лесния им монтаж и обслужване. Високоефективни са и се предлагат в широка гама от мощности - 21, 31 и 41 kW. Триходовата конструкция на модела оползотворява максимално топлината на горене. 

Котелът се почиства лесно посредством чугунена скара и широки врати. Притежава терморегулатор за по-добър контрол на горивния процес. Осигурена е допълнителна ревизионна врата за почистване и авариен топлообменник. Характерно за него е наличието на вертикален димоход, който пести пространство. 

 

Буферни съдове

Буферните съдове Ba, BAR и BAR2 за производство и съхранение на гореща вода за отоплителни нужди притежават разположение на изводите на 90 градуса. Това спомага за подобряване на работата на отоплителната система. Буферните съдове позволяват използването на до 3 външни източника на топлинна енергия. Имат възможност за вграждане на електрически нагревател. Вместимостта им е от 500 до 2000 литра. Вертикалният водосъдържател е изработен от стомана. Притежават топлоизолация от мек полиуретан с дебелина 100 мм. 

 

Parno. eu ви предлага пълната гама котли на твърдо гориво от фирма МАТ ООД

Ние от Parno.eu предлагаме пълното разнообразие от котли на твърдо гориво на българската марка МАТ. Трите варианта (MAT Classic, MAT Power и MAT Light) ви дават възможност да изберете този, който отговаря най-добре на нуждите и изискванията ви.

 

Защо да поръчате от Parno.eu

Екипът на Parno.eu е в готовност да ви съдейства с информация, касаеща въпроси, свързани с отоплението. Предвидили сме опция за закупуване на котли на твърдо гориво на изплащане. Не се колебайте в избора си и се доверете на българското качество, предлагано от фирма МАТ ООД. 

16

продукти

Продукти

Страница 1 от 2
«1 2»

Най-продавани