Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Избери по

Цена

490 лв. - 550 лв.

Мощност

kW

Мощност топлоотдаване водна риза

kW

Разстояние на присъединяване:

mm

Анкета

Начало Пелети

Пелети

Пелетите са една от предпочитаните алтернативи на традиционните енергийни източници, и най-вече на дървата за огрев и въглищата.

Какви са предимствата на отоплението на пелети?

На първо място, пелетите не замърсяват околната среда в степента, в която останалите твърди горива го правят. Тъй като са пресовки от биологичен материал, емисиите от пелетите, произведени от едно дърво, се равняват на количеството СО, поглъщано от същото дърво.

Пелетите са напълно натурален продукт, който е изцяло съобразен с нуждата от опазване на околната среда. Те се произвеждат от дървесина без кората, без използване на оцветители. При пресоването не се използват лепила. Целостта на пелетите се постига благодарение на съставка, която се намира в самата дървесина: лигнит.

Освен че са екологично чисто гориво поради дървесния си състав, пелетите имат и някои технически преимущества. Докато енергийната стойност на дървото е 4.4 kW/кг (при 15% власност, която се постига след 18 месеца на съхранение), енергийната стойност на пелетите е 5.3 kW/кг. Обемното тегло на пелетите е 650 кг/м 3 при влажност от 8 тегловни %, което прави излишно съхранението на пелетите за сушене. Те могат да бъдат използвани незабавно. 

Какви видове пелети предлага Parno.eu?

Можете да закупите бързо и лесно необходимите ви количества пелети от иглолистна или широколистна (дъб и бук) дървесина, при това на изключително изгодна цена. Ще откриете също така и Пелети  клас А1 70% бук и 30% бял бор.

Разгледайте пелетите на магазин Parno.eu. Ако още не сте закупили отоплителния уред, който ще захранвате с тях, сред продуктовата ни гама ще намерите и огромно разноопразие от пелетни камини, котли и горелки, които ще ви осигурят максимално ефективно отопление през все по-дълго продължаващия студен период на годината.

Вижте още полезна информация за пелетите в блога на Parno.eu.

 

Въпроси и отговори

  • Може ли да се гори нещо друго освен пелети в камина за пелети?

За разлика от печките за отопление на дърва, които могат да изгарят дърва за огрев, въглища и дървесни отпадъци, пелетната камина може да гори само пелети.

  • Колко дълго могат да се съхраняват дървесните пелети?

Като цяло, ако се съхраняват на хладно и сухо място, дървесните пелети могат да издържат от шест до дванадесет месеца. Ако живеете в среда с висока влажност, те могат да издържат само три или четири месеца. И ако пелетите не са с най-добро качество, може да издържат само месец-два.

  • Какво се случва, когато дървесните пелети се намокрят?

Влажните пелети трудно ще се запалят. Също така ще създадат повече дим, пепел, фини частици (прах), потенциално дори креозот и ще имат намалена плътност.

  • Могат ли дървесните пелети да се съхраняват на открито?

Факторите на околната среда причиняват повече потенциални проблеми при съхранение на пелети навън, но това е удобен начин да съхранявате дървесните си пелети, ако нямате място вътре. Убедете се, че няма да се намокрят.

Филтри
«1»
Page 1 of 1
«1»

Най-продавани