Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Избери по

Цена

650 лв. - 750 лв.

Мощност

kW

Мощност топлоотдаване водна риза

kW

Разстояние на присъединяване:

mm

Анкета

Начало Пелети

Пелети

Пелетите се явяват добра алтернатива на традиционните енергийни източници.

На първо място, те не замърсяват околната среда, тъй като са пресовки от биологичен материал, СО емисиите им са равни на нула, т.е. емисиите от пелетите, произведени от едно дърво, се равняват на количеството СО, поглъщано от едно дърво.

Пелетите са напълно натурален продукт, който е изцяло съобразен с околната среда. Те се произвеждат от дървесина без кората, без използване на оцветители. При пресоването не се използват лепила. Всъщност, целостта на пелетите се постига благодарение на съставка, която се намира в самата дървесина: ЛИГНИТ.

Освен че са екологично чисто гориво поради дървесния си състав, пелетите имат и някои технически преимущества. Докато енергийната стойност на дървото е 4.4 kW/кг (при 15% власност, която се постига след 18 месеца на съхранение), енергийната стойност на пелетите е 5.3 kW/кг. Обемното тегло на пелетите е 650 кг/м 3 при влажност от 8 тегловни %, което прави излишно съхранението на пелетите за сушене. Те могат да бъдат използвани незабавно.

Разгледайте пелетите на магазин Parno.eu.

Филтри
«1»
Страница 1 от 1
«1»