Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Избери по

Цена

382 лв. - 8519 лв.

Мощност

kW

Мощност топлоотдаване водна риза

kW

Разстояние на присъединяване:

mm

Производител

Цвят

 • Светло сиво
 • Черен
 • Бял
 • Бежов
 • Бордо
 • Лебедово бяло
 • Кафе кафяво
 • Антрацитно сиво
 • Капучино
 • Борово зелено

Анкета

Начало Камини и Печки - Печки на дърва, зидани камини, биокамини и още

Камини и Печки - Печки на дърва, зидани камини, биокамини и още

Няма друга топлина като тази, която идва от камината. Камините са носител на уют във всеки дом и са предпочитана форма на битово отопление от множество наши клиенти. Гледката на танцуващите пламъци и пукота на горящите дърва е символ на идилия, за която всички мечтаем. Независимо дали търсите камина с пелети или такава с твърдо гориво, parno.eu е мястото, на което да намерите перфектното отоплително решение за вашия дом, вила или къща за гости.

Какви камини ще окриете сред богатия асортимент в сайта на parno.eu

Предлагаме голямо разнообразие от:

Нашите решения предоставят максимално количество топлина с минимална консумация на енергиен материал, а богатата ни гама съчетава разнообразни предложения от цени, визия и размери.

Как да изберете камина

Работим с водещи производители на камини и сме направили качествена селекция, която можете да разгледате в нашия онлайн каталог.

При нужда от консултация, не се колебайте да ни потърсите с всякакви въпроси, които можете да имате. Важно е да направите правилния избор на камина, защото това е една инвестиция във вашето бъдеще, която ще бъде част от интериора на дома ви в следващите поне десет години.

От съществено значение е да направите покупка, която отговаря на вашите точни потребности, за да бъдат парите ви вложени в най-доброто решение на пазара. Ние вярваме, че всеки клиент има индивидуални нужди като размер на помещение, предпочитания за вида гориво, монтаж, дизайн и цена и се стараем да предложим максимално разнообразни предложения на водещи марки с най-висок клас.

Основните фактори при избора са дали ще инсталирате камината в жилище, което обитавате постоянно или във вила или къща за гости, която ще се ползва периодично. Размерът на помещението/жилището, смятането на нужната мощност на горивната камера на камината, спецификите на комина, с който разполагате са много важни фактори, които прецизират покупката на това отоплително тяло.

Ние сме насреща да ви помогнем да направите правилния избор.

Разгледайте разнообразните ни предложения и не се колебайте да ни потърсите с въпроси и за консултация. 

Освен камини, в parno.eu, можете да намерите и различни модели готварски печки за вашия дом.

Печките са на твърдо гориво и създават неповторима атмосфера, която можем да си спомним от времената прекарани на село при баба и дядо. Работим с най-добрите модели на марките Prity и Alfa Plam и имаме решения за всеки джоб - от 400 до 1790 лева.

Моделът на Alfa Plam - Alfa Term е с водна риза и е предназначен за етажно отопление, а останалите са подходящи за едно помещение и са в различни размери.

Печките не служат само за осигуряване онзи тип топлина, която може да бъде дадена единствено от твърдото гориво, но също така могат да бъдат използвани и за готвене. Структурата им е опростена - всяка печка има горивна камера, фурна и плот с котлони.

Преди да направите избор за покупка е добре да видите къде и как може да бъде позиционирана готварската печка на твърдо гориво в помещението спрямо изхода към комина. Това е важно, тъй като на база на това ще се съобрази нейния размер и разположение.

Избор на готварска печка за отопление на твърдо гориво.

Водещо при избора на готварска печка за отопление на твърдо гориво винаги е цената, но и съчетанието с другите елементи в къщата, както и мястото за съхранение на дърва.

Ние препоръчваме да измерите добре мястото, с което разполагате и да разгледате характеристиките на моделите в сайта ни. Не забравяйте, че в близост до печките не трябва да има газови бутилки, тъй като това създава потенциална опасност за живущите.

Ако вече сте наясно с какъв бюджет разполагате, къде ще разположите печката за готвене и отопление на твърдо гориво и какво място има за нея, но имате нужда от допълнителна консултация, не се колебайте да се свържете с нас. Ние ще ви помогнем да направите точния избор за вашия дом!

Въпроси и отговори

 • Каква е разликата между камина и камера за вграждане?

Камината е зидана и облицована структура с тухли, плочки или камък. Тя може да е с открито или със затворено със стъкло огнище. Камерата за вграждане е автономен модул, който се вгражда (монтира) в огнището на камина и при който предната част винаги е видима и има вратичка със стъкло.

 • Какви видове камини предлага parno.eu?

На Parno.eu може да откриете стандартни пелетни камини, пелетни камини BURNiT, както и камини на твърдо гориво.

 • Мога ли сам да монтирам камина?

Това зависи изцяло от вас и вашия досегашен опит в областта на строителството и монтажа на камини. Неправилен монтаж би могъл да доведе до рискове като връщане на опасни за вдишване изпарения, прегряване, неправилна работа на камината. Затова предлагаме професионален монтаж на камини за области София и Монтана.

 • На какво разстояние от стени и мебели е безопасно да се монтира печка/камина?

Всеки производител дава специфични препоръки за разположението на печките и камините, които включват и минимални разстояния от мебели, стени, прозорци и препоръчителна височина на тавана. Принципно е добре да имате поне 90 см разстояние от стените, а ако те имат някаква топлинна защита, разстоянието може да е около 50 см. Добре е да има и поне 50-60 см отстояние от мебели.

 • Кои камини са подходящи за отопление на къща?

На Parno.eu предлагаме камини на твърдо гориво и пелетни камини, които са изключително подходящ избор за отопление на къща. На кой вариант ще се спрете зависи изцяло от вашите нужди: постоянно или периодично обитавате жилището, каква е неговата площ и какви са спецификите на комина. Има много фактори, които определят най-добрия избор, затова ако имате колебания, ние сме насреща за консултация.

 • Отопление с печка или камина е по-изгодно?

И двата вида отопление са изгодни и се смятат за по-икономични от отопление с използване на електричество. При печките имате бонус, че може да ги използвате и за готварски нужди.

 • Кой извършва гаранционната и извънгаранционната поддръжка на камините и печките?

Гаранционна и извънгаранционна поддръжка на камини на пелети се прави от производителя или вносителя на марката. Може да откриете сервизи на производителите или вносителите в по-големите градове в България. В Parno.eu може да заявите първоначален пуск на пелетното съоръжение, като цената за тази услуга се заплаща и е различна в зависимост от марката на камината.

 • Колко е гаранцията на камините и печките, които предлага Parno.eu?

На сайта на Parno.eu може да видите подробно описание на предлаганите от нас печки и камини, което включва и каква гаранция предоставят производителите за своите продукти. Според марката на пелетната камина гаранцията от производителя може да е от 1 до 3 години; за камини и печки на дърва Prity гаранцията е 3 години.

 • Какви допълнителни аксесоари ми трябват за камина/печка?

На Parno.eu предлагаме голямо разнообразие от аксесоари за камини и печки, като всеки модел има детайлно описание.


Всички наши продукти могат да бъдат закупени и на изплащане, като кандидатстването и одобрението става бързо, лесно и удобно през нашия сайт.

Филтри
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»
Page 1 of 14
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»

              Най-продавани