Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Избери по

Цена

382 лв. - 1491 лв.

Мощност

kW

Мощност топлоотдаване водна риза

kW

Разстояние на присъединяване:

mm

Производител

Анкета

Начало Камини и Печки Камини на твърдо гориво

Камини на твърдо гориво

Пукащи дърва в камината и танцуващи отражения от пламъците... Звучи като перфектна картин от романтичен филм, но всъщност е нещо, на което всички, избрали да се отопляват с камини на твърдо гориво, се радват през студените зимни месеци. Истината е, че трудно може да се намери нещо, което да замени очарованието и топлината на огъня. Свързваме го с домашен уют, празници и семейство.

Перфектният отоплителен уред за един дом би могъл да бъде избран сред разнообразието от камини на твърдо гориво, което ще откриете в онлайн магазина на Parno.eu. Извън романтичната нотка, това си остава един предпочитан начин за отопление на много хора в страната, немалка част от които са наши доволни клиенти.

Какви видове камини на твърдо гориво предлагаме?

В parno.eu ще намерите богат асортимент на камини на твърдо гориво. Основно те се делят на два вида - камини на твърдо гориво с водна риза и камини на твърдо гориво без водна риза. Предлагаме общо над тридесет различни модела камини на твърдо гориво на ПРИТИ, българска компания с над 25 години опит в бранша.

Колко струват камините на твърдо гориво, които можете да купите от parno.eu?

Всички продукти, които сме подбрали за вас в нашия онлайн каталог, се характеризират с високо качество, здравина и дълъг живот. Цените са повече от достъпни за този клас отоплителни уреди и варират от 220 до малко над 800 лева, като предлагаме възможност за покупка на изплащане.

Предимства на отоплението с камина на твърдо гориво

По отношение на икономичността на отопление, трябва да кажем, че калкулациите показват, че ако сметнем калоричността на този тип гориво спрямо неговата цена, недвусмислено се вижда, че то е най-изгодното за нас като потребители.

А нека не забравяме, че дървата горят дори когато няма електричество и не зависим от това колко изправна е електрическата мрежа, а и сметките ни за ток няма да бъдат допълнително завишени.

Разглеждайки различни камини на твърдо гориво, можете да прецените колко средства отделяте за отопление за ток средно и да ги съпоставите с това, което бихте плащали ако се отоплявате на дърва и въглища.

Какво е важно да знаем при избора на камина на твърдо гориво

Преди да пристъпим към покупката на нашия нов уред за отопление сред голямото разнообразие от камини на твърдо гориво, е добре да си изясним следните неща:

 1. Колко помещения искам да отоплявам и налага ли се да взема камина с водна риза?
 2. С какво пространство разполагам за монтаж?
 3. От къде мога да се снабдя с дърва/въглища и разполагам ли с достатъчно място за съхранение?
 4. Има ли достатъчно голям комин и лесен достъп за връзка с него?

Това са част от въпросите, които трябва да имате предвид, когато правите избора си на камина. Така ще сте наясно какъв модел би бил най-подходящ за вашия дом.

Още нещо за избора на камина на твърдо гориво

Ако имате желание да се запознаете с потребителското търсене на този вид отоплителни уреди и да се доверите на мнения на наши клиенти като фактор и при вашия избор, в нашия онлайн каталог сме подбрали удобна селекция на най-продаваните камини на твърдо гориво. Те са в средния ценови клас, като всяка е придружена със снимка и детайлно описание на модела.

Вярваме, че визията също е важен фактор, така че сме предложили на вашето внимание модели с различен дизайн и стил - от такива, които биха се вписали в класически интериор, до модели, които биха паснали идеално и в стая с по-модерна и нестандартна визия.

Въпроси и отговори:

 • Какво представлява камината на твърдо гориво и струва ли си покупката на такава?

Камините на твърдо гориво ви позволяват да изгаряте дърва, брикети, и дървесни пелети. В допълнение към това горивата, свързани с камините на твърдо гориво, обикновено са много по-евтини от газта, което ви позволява да спестите повече от разходите за отопление на дома си.

 • По-евтино ли е твърдото гориво от газта?

Изгарянето на твърди горива често може да бъде по-евтино от използването на газ/електричество. Дървата за отопление, широколистна или иглолистна дървесина, са по-евтини, когато купувате на едро.

 • С какво камината на дърва е по-добра от други видове камини?

Ако електричеството бъде прекъснато поради някаква причина, вашата камина на дърва осигурява начин да поддържате помещенията топли и да готвите.

 • Мога ли да отопля цялата си къща с печка на дърва?

Печките на дърва обикновено не са проектирани да отопляват цяла къща, а да затоплят определена стая в дома. Въпреки това, инсталирането на печка на дърва на правилното място в дома, заедно с подпомагането на циркулацията на въздуха между стаите или използването на котел за печка, може да помогне за повишаване на температурите в цялата къща.

 • Защо печката на дърва е по-добра от традиционната зидана камина ?

С коефициент на ефективност до 85% или повече, печките на дърва превръщат огъня в полезна енергия , която трябва да осигури много топлина за вашия дом. Използвайки една трета по-малко дърва за огрев, печките на дърва произвеждат три пъти повече топлина от камините.

Филтри
«1 2 3»
Page 1 of 3
«1 2 3»

   Най-продавани