Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Избери по

Цена

1670 лв. - 8519 лв.

Мощност

kW

Мощност топлоотдаване водна риза

kW

Разстояние на присъединяване:

mm

Производител

Цвят

 • Светло сиво
 • Черен
 • Бял
 • Бежов
 • Бордо
 • Лебедово бяло
 • Кафе кафяво
 • Антрацитно сиво
 • Капучино
 • Борово зелено

Анкета

Начало Камини и Печки Пелетни камини

Пелетни камини

 

В нашия онлайн каталог ще намерите голямо разнообразие от пелетни камини.

Какви видове пелетни камини ще намерите в онлайн магазина на parno.eu

Двете основни разновидности, които предлагаме са:

Покупката на такъв тип отоплителен уред е сериозна инвестиция и не може да бъде направена с лека ръка. Ние предлагаме голям избор от близо 100 различни модела в двете категории. ...

Кой вариант на пелетна камина да изберете

Най-общо казано, ако ще правите покупка и инсталация на пелетна камина във вашия дом, който ще отоплявате всеки ден през зимните месеци, е добре да се ориентирате към модел с водна риза.

От друга страна ако искате да оборудвате вила или къща за гости, която ще се ползва и посещава периодично, но не постоянно, то препоръчваме да се насочите към топло-въздушните камини. Нашата селекция включва висок клас предложения от най-добрите производители в бранша:

 • BURNiT
 • BISOLID;
 • GREYKO;
 • ПРИТИ;
 • ROYAL и други.

Какви са цените на пелетните камини, които предлага parno.eu

Ценовата ни листа също е направена така, че да може да предложи за всекиго по нещо - имаме модели на цена от 1300 лева, като най-скъпата ни пелетна камина струва близо 6000 лева. Разбира се, налична е опцията за покупка на изплащане.

Все пак добре е да имаме предвид, че това е тип инвестиция, която ще се отплати във времето. Цената на електроенергията в България няма тенденция да се ориентира надолу, напротив - повишава се дори когато всички фактори на пазара показват логика за обратното.

Именно заради това все повече хора търсят алтернатива в покупката на пелетни камини. 

Какво е важно да знаете когато купувате пелетна камина

При покупката на вашата пелетна камина трябва да имате предвид няколко неща:

 1. Ефективност и мощност на пелетната камина;
 2. Размерът на помещението, което ще се отоплява;
 3. Бюджет и вашите лични желания;
 4. От къде и какви пелети да си купувате;
 5. Поддръжка на пелетната камина - почистване и наличие на резервни части;
 6. Визия и дизайн.

Използването на пелети е икономически много по-изгоден начин за отопление през студените месеци. Самите разходи по покупката на пелетната камина могат да се увеличат леко ако има нужда от монтаж и настройка на работа на уреда. Имайте го предвид като планувате своя бюджет за тази инвестиция във вашия комфорт.

Добре е да знаете, че пелетните камини имат някои електрически компоненти, които имат минимален разход на енергия (керамичен нагревател,вентилатор и шнек, например).

Те не са изцяло независими от електричество, но това в никакъв случай не трябва да създава опасения за някаква голяма консумация и натоварване на сметките. Нужно е просто захранването на някои компоненти в механизма им. Това е нещо, което няма да усетите в края на месеца при плащане на сметката за тока.

Предимства на пелетните камини

Самите пелетни камини като уреди имат множество положителни страни, които не си струва да пренебрегваме, особено ако живеем в голям град.

Екологичност

Едно от важните предимства на пелетните камини е, че замърсяват въздуха значително по-малко от печките на твърдо гориво.

Ефективност

Пелетните камини, независимо дали са сухи или с водна риза,  имат много висока ефективност, а самите дървесни пелети и другите разновидности на този тип гориво се търгуват на по-ниска цена. Така можете да си осигурите количество топлина за по-малко пари, а енергийната ефективност на качествените пелети може да стигне цели деветдесет и пет процента.

Въпроси и отговори

 • Кой вариант пелетна камина е подходящ за мен?

Ако ви трябва пелетна камина за отопляване на вашия дом през зимните месеци, по-добре е да изберете модел с водна риза. Ако ви трябва пелетна камина за имот, в който не се живее целогодишно, а се ползва периодично, то е по-добре да се насочите към топло-въздушни камини.

 • В какъв ценови диапазон са предлаганите пелетни камини от Parno.eu?

Моделите пелетни камини на сайта ни са в ценови диапазон между 1 500 и 7 000 лв. Предлагаме и опция за покупка на изплащане.

 • Има ли нужда от комин или димоотвод за инсталиране на пелетна камина?

Да, свързването на пелетна камина с димоотвод или комин е задължително. При неправилно свързване рискувате: да се отделят и впоследствие вдишват вредни и опасни газове; камината да не работи правилно и да прегрее, което да доведе и до нагрявяне на стени и материали, които не са предвидени за високи температури и отвеждане на дим през тях.

 • Предлагате ли професионален монтаж на пелетни камини?

Процесът на монтаж и настройка на една пелетна камина си има своите специфики, може да е труден и е ключов за ефективната работа на камината. Затова, след закупуване на пелетна камина от Parno.eu, ние ви предлагаме професионален монтаж и настройка за областите София и Монтана.

 • Кое е най-подходящото място у дома за пелетната камина?

Позицията на пелетната камина е ключова, за да достигнете желаната температура и комфорт във вашия дом. Добре е да се поставят в добре проветриви помещения с достъп до свеж въздух за по-добра работа на камината, далеч от стените и лесно запалими материали. Подовата настилка също е от особена важност. Ако е лесно запалима, например дървен под, е добре да има защита, и да сте сигурни, че ще може да издържи тежестта на една пелетна камина.

 


Ако изборът на пелетна камина ви затруднява и имате множество въпроси, потърсете нашите специалисти за консултация. Заедно ще обсъдим всички важни точки и ще препоръчаме точния модел , който да отговаря на вашите нужди!

Филтри
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»
Page 1 of 10
«1 2 3 4 5 6 7 8 9 10»

          Най-продавани