Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Топ 7 варианта за отопление на къща

Топ 7 варианта за отопление на къща

Поради това е важно да намерите комфортен и ефективен начин за отопление на къщата си. По-студените зимни дни могат да бъдат неприятни, ако нямате подходяща отоплителна система.


Кои са най-добрите варианти за отопление на къща? Тази статия ще ви покаже различни начини да го направите, като използвате печка на дърва, електрически отоплител или дори слънчевите лъчи. Разгледайте внимателно всички изброени възможности, за да изберете най-подходящия вариант за отопление на вашата къща.

 

7 варианта за отопление на къща - камина

 

Отопление на къща с печка на дърва


Печката на дърва е чудесен вариант за отопление на къща и може да се използва заедно с други отоплителни уреди. Ако разполагате с дърва за огрев, ще спестите повече пари, отколкото ако разчитате само на електрическите отоплители. Едно от предимствата на печките на дърва е, че те струват в пъти по-малко от климатиците например или другите системи за отопление на къща. Някои печки дори могат да бъдат оборудвани с въздуховоди, за да пренасят топъл въздух до всички стаи в жилището. 

 


Отопление на къща с камина


Камината е може би един от най-традиционните варианти за отопление на къща. През последните години популярността на различните видове камини нарастна, защото те са способни да осигурят цялата топлина, от която се нуждаете през зимните месеци. За да поддържате огъня в огнището, може да използвате въглища или дърва за огрев, тъй като те изискват по-малко въздух за изгаряне. 

Ако изберете този вариант за отопление на къща, топлината от огъня ще се разнесе много по-рано, отколкото ако използвате газов отоплител. Освен това камината ще придаде на дома ви повече естетика. Шумът от горящото дърво и подскачащите пламъци, могат да създадат приятна и уютна атмосфера.


Отопление на къща с електрически отоплители


Електрическите отоплители са още един начин за отопление на цялата къща. Те ви дават възможност да регулирате топлината във всяка стая, посредством механичен или електронен термостат.
Двата най-масово използвани електрически уреда за отоплители на къща са:

 


Климатици


Климатиците са идеален вариант за отопление на къща, що се отнася до поддържане на комфортна и равномерна температура в целия дом. Те не само затоплят стаята, но и не носят неприятни миризми, като по този начин поддържат въздуха свеж. Тези уреди имат доста лесни за използване контроли. Освен това могат да се саморегулират по такъв начин, че да използват възможно по-малко електроенергия за отопление.

 

 

Вентилаторни конвектори


Вентилаторните конвектори също са удачен вариант за отопление, тъй като имат висока ефективност и същевременно притежават компактен дизайн, който не заема много място. Могат да се поставят на пода или да се инсталират на стената, като това е опция, която стенните конвектори позволяват. 

 

Със своята работа в тих режим и модерния си дизайн, конвекторите са подходящ вариант не само за отопление на къща, но и на апартаменти, офиси и всякакви други помещения, разположени обществени или частни сгради.


Предлагат се различни по размер вентилаторни конвектори. Те разполагат със степени за регулиране на скоростта, както и вътрешен термостат за управление. По този начин те достигат необходимата топлина, докато вентилаторът подобрява циркулацията на въздуха и допринася за топлообмена в помещението. Това прави процеса по отоплението бърз и ефективен.


Соларна система за отопление на къща


Слънцето е мощен източник на топлина, затова инсталирането на ефикасна соларна система е чудесен вариант за отопление на вашата къща. Фотоволтаичните панели позволят преобразуването на енергията, получена от слънцето, като я използват за затопляне на водата в бойлера и отопление на цялото домашно пространство. Тези модерни системи обикновено са по-скъпи и по-сложни за инсталиране, но в дългосрочен план инвестицията в тях си заслужава, тъй като след това няма да е нужно да отделяте средства за поддържане на топлината в помещението. 

 

 

Освен за отопление на къща, соларните системи са прекрасен вариант, осигуряващ и топла вода за бойлерите в дома ви. Това означава, че те не се нуждаят от електричество за да работят. Така че няма от какво да се притеснявате при случайно изключване на тока или по-дълго прекъсване на електрозахранването. Инсталирането на такъв тип система в по-отделечени от населените места вили и къщи, също е идеален вариант, тъй като там електропреносната мрежа е слаба и не би могла да  издържи на натоварването от консуматорите. 

 

Отопление на къща с термопомпа

 

Съществуват три вида термопомпи на пазара - въздух-въздух, въздух-вода и геотермални. Най-разпространеният и предпочитан вариант за отопление на къща е  въздух-вода. Тези термопомпи са лесни за инсталиране и обикновено са доста икономични. Те могат да бъдат инсталирани извън дома ви, например близо до мазе. Термопомпите въздух-вода работят по сравнително прост начин и ефективно доставят топлина през зимата.

 


Подово отопление на къща


Още един чудесен и ефективен вариант. Този вид система се инсталира под подовата настилка, като чрез помощта на тръби, по които циркулира гореща вода, се доставя топлина до всяко едно помещение в дома. За регулация на температурата се използва контролен панел,а системата остава включена, докато има налична топла вода. Друго предимство на подовото отопление е, че то може да бъде инсталирано в абсолютно всяка стая от къщата ви.

 


Отопление на къща с водна риза


Отоплението на къща с водна риза включва следните компоненти - радиатори, котел с вода, нагревател (обикновено камина на пелети или дърва) и тръби, които свързват котела с радиаторите. При този вид отопление се използва вода, която се съхранява в резервоар. Тя се загрява посредством отоплително оборудване и по този начин произвежда топлина. Термостатичните контролни клапани се използват за регулиране на температурата на водата. Тя преминава от водната помпа към тръбите, след което достига до радиаторите в различните стаи и така се постига равномерно отопление на цялата къща.


Заключение:


Годишното отоплението на един дом, е причината за някои изключително високи комунални сметки. За щастие има начини, по които да намалите тези разходи. Можете да спестите пари, като обновите отоплителната си система, възползвайки се от някои от гореизброените варианти. Също така е добра идея да помислете за смяна на прозорците и вратите в дома си, с такива, които предлагат по-добра изолация. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани