Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Защо да не купуваме радиатори за парно втора ръка

Защо да не купуваме радиатори за парно втора ръка

Независимо дали сте собственик или наемател на жилище, мисълта за подмяна на уред и средствата, които ще отидат за нов, често причинява доста главоболия.

При желание да се спестят пари от ремонти, изборът на уред втора употреба понякога може да изглежда привлекателен. Когато става въпрос за отоплителната система обаче, уред втора ръка може да не е най-добрият вариант.

В статията ще разгледаме защо закупуването на нов радиатор често се оказва по-изгодният избор и какви са многобройните причини за това.
 

Радиатор за парно втора ръка – какви проблеми може да възникнат
 

Отоплението с помощта на радиатори е един от най-популярните начини да се осигури топлина и уют на сравнително разумна цена. Но при възникване на проблем с тях, често изниква въпросът дали вместо нови радиатори за парно, да не се вземат такива втора ръка.

Един от съществените недостатъци на радиаторите втора ръка е несигурността по отношение на тяхната производителност и състояние. Когато купувате употребявани радиатори, може да нямате пълно разбиране за тяхната история, поддръжка или евентуални проблеми, които могат да имат. 

Възможно е да имат корозия или повреда, която може да не се види веднага. Тъй като са втора ръка, ако възникне проблем след покупката им, може да се окаже трудно да ги поправите или замените, без да направите значителни допълнителни и непланирани разходи. Тази липса на гаранция и поддръжка може да бъде значителен недостатък, особено ако имате неочаквани проблеми с радиатора малко след инсталирането.

За разлика от тях, новите радиатори за отопление идват с гаранция за оптимална работа и в отличен вид. Производителите гарантират, че новите радиатори са в перфектно работно състояние, осигурявайки спокойствие по отношение на тяхната ефективност при отоплението на вашия дом.

Инвестирането в нови радиатори гарантира, че започвате с нов продукт, който ще осигури надеждна работа за години напред.

Други капани, в които може да попаднете при избор на радиатор втора ръка, са:

 

 1. Намалена производителност: Производителността на радиатора се влошава с течение на времето, а съвременните радиатори са с 50% по-ефективни от тези, произведени през 2000 г. По-старите радиатори е вероятно да покажат компрометирана производителност поради предишна употреба, което води до загуба на топлина и увеличени сметки за отопление. Радиатори втора употреба също е по-малко вероятно да бъдат толкова ефективни по отношение на задържането на топлина. Ако искате да научите повече за топлинната загуба и енергийна ефективност и защо са важни, прочетете нашата статия „Как да изберете правилния размер радиатор за вашата стая“.
   
 2. Проблемни функции: Използваните радиатори може да имат основни проблеми, като течове или неработещи клапани, което може да изисква скъпи ремонти.
   
 3. Липса на хигиеничност: При продължителната употреба в този тип уреди често се натрупват прах, частици и пърхот от домашни любимци не само зад уреда, но и вътре в него. Тези замърсители най-често не се почистват и съответно се озовават в новия дом, заедно с радиатора втора ръка, което може да предизвика здравословни проблеми като астма, алергии или респираторни инфекции.
   
 4. Понижена безопасност: Дефектен вентил на радиатор втора употреба може да причини прегряване и да доведе до пожар. Освен това скритите неизправности могат да доведат до тежки последствия, като изгаряния от радиатора.
   
 5. Нужда от скъпи ремонти: Придобиването на допълнителни части (като например глидерно уплътнение) за по-стари радиатори, особено такива, които не се произвеждат, може да бъде сложен, скъп и времеемък процес.
   
 6. Ограничена употреба: След години на честа употреба радиаторите неизбежно ще се повредят.

Подмяна на старите с нови радиатори за парно - предимства
 

жена топли своите стъпала на радиатор

Инвестирането в нова отоплителна система носи многобройни ползи, които далеч надхвърлят привлекателността на това да се спестят разходи с модели втора употреба.

Технологията за отопление напредна значително през последните години, което доведе до разработването на високоенергийно ефективни отоплителни системи. Новите отоплителни радиатори включват последни технологични постижения, осигуряващи превъзходна енергийна ефективност и оптимална отоплителна производителност.

Ето и няколко причини, поради които закупуването на нови радиатори би било по-правилно решение:

 

 1. Енергийна ефективност: Съвременните радиатори са създадени да насочват водата по-ефективно, което води до подобрен контакт с повърхността на радиатора, като същевременно използва значително по-малко енергия.
   
 2. Екологичност: Новите видове радиатори могат да осигурят по-устойчиви решения за отопление.
   
 3. Усъвършенствани технологични характеристики: Новите модели радиатори често включват индивидуални термостатични радиаторни вентили (TRV), които позволяват прецизен контрол на температурата за всяка стая.
   
 4. Естетична привлекателност: Новите, стилни радиатори спомагат за свеж и чист вид на помещението, което го прави по-привлекателно не само за собствениците, но и за потенциални наематели.
   
 5. Гарантирано качество: Закупуването на нов радиатор гарантира, че отговаря на всички стандарти за безопасност.
   
 6. Новите отоплителни радиатори се доставят в безупречно състояние, което гарантира чисто и хигиенично стартиране на вашата отоплителна система. Това е особено важно за хора с алергии или респираторни проблеми, тъй като чистата отоплителна система може да допринесе за по-здравословна вътрешна среда.
   
 7. Гаранция: Новите радиатори често идват с няколко години гаранция, което дава спокойствие, че при възникване на проблем има към кого да се обърнете.

Радиаторите за парно – кога е време за смяна
 

жена облечена в зимни дрехи топли ръцете си на радиатор

Решението кога да смените вашите радиатори зависи от цялостното им състояние и ефективност.

Ако те са значително остарели и започвате да забелязвате, че не загряват правилно или в сметката ви за отопление има сериозно повишение, то най-вероятно е време за смяна. Студеният дом и повишените сметки причиняват сериозен дискомфорт, затова най-добре да пристъпите към подмяна на радиатори по-рано, отколкото да отлагате.

Ако се чудите как да подходите към избор на нов радиатор и откъде да го закупите, прочетете нашата статия „Радиатори за парно – добра идея ли са и откъде да ги закупите онлайн“.

Въпреки че изборът за закупуване на радиатори втора употреба може първоначално да изглежда рентабилен, потенциалният недостатък може в крайна сметка да надхвърли първоначалните спестявания. От компрометирана производителност и потенциални рискове за здравето до досадния процес на подмяна, предизвикателствата са многобройни. Следователно инвестирането в нови радиатори обикновено е по-изгодният избор. Не само, че съвременните радиатори могат да подобрят стойността и естетиката на вашето пространство, но спестяванията, които натрупвате от повишената енергийна ефективност, вероятно ще компенсират първоначалните разходи в дългосрочен план.

Ако и вие искате да се сдобиете с качествен радиатор за вашия дом или офис, разгледайте предложенията на сайта ни. В Parno.eu ще откриете голямо разнообразие от алуминиеви и панелни  радиатори. Всички наши продукти са с най-високо качество, а инвестицията в тях е оправдана в дългосрочен план. При разглеждане на продуктите може да научите повече за тях, по какви технологии работят и какви гаранции получавате. Например модел All Therm 600, идеален за централно отопление, е изработен от алуминиева сплав с най-високо качество, с антикорозионно покритие и сертификат CE EN-442. При него имате дълготрайно обслужване и 10-годишна гаранция за производствени процеси.

При въпроси или колебания относно кой е подходящ за вас, нашият екип е насреща, за да ви консултира! Осигурете си удобство, комфорт и независимост, доверявайки се на нашия дългогодишен опит в сферата, и поръчайте от Parno.eu.

Ако статията ви е била полезна и желаете да научите още по темата за отопление, разгледайте нашия блог

 

 

 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани