Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Радиатори за парно? От къде да купя и добра идея ли е дa ги поръчам онлайн

Радиатори за парно? От къде да купя и добра идея ли е дa ги поръчам онлайн

Домът е мястото, където прекарваме обикновено голяма част от ежедневието си. Важно е винаги да избираме най-добрите решения за него. Както не правим компромис при подбора на качествени домакински уреди, така трябва и внимателно да обмислим начина, по който ще го отопляваме. До голяма степен от това зависи комфортът, който се стремим да създадем у дома.

 

Доброто решение за отопление на дома

 

В днешно време съществуват много опции и  възможни избори на отопление за дома. Без значение дали ще се спрете на пелети, дърва или газ като вариант за гориво, ако сте планирали изграждане на цялостна отоплителна инсталация, то радиаторите за парно са основен компонент, на който трябва да отделите специално внимание.  Добре е първо да проучите различните им варианти, за да вземете информирано решение при покупката. 

Допитването до експерти в тази област е задължително, тъй като има вероятност да се сблъскате с много въпроси, на които няма да можете да си отговорите сами. От професионалистите в сферата ще получите компетентно мнение и съвет, които ще улеснят решението към какъв тип отопление да се насочите, както и от къде да го закупите.

 

Кои са най-подходящите радиатори за дома?

 

Алуминиев радиатор, монтиран под прозореца дневната.


Радиаторите за парно са сред предпочитаните отоплителни тела не само за дома, но и за офис и промишлени помещения, тъй като са един от най-добрите източници на топлина, гарантиращи комфорт през студените зимни месеци. Те имат доста по-голяма термична инерция в сравнение с конвекторите за парно. Това означава, че ще отдават топлина доста по-дълго време, след като бъде спряна работата на камината или котела, които осигуряват загряването им. 

Радиаторите за парно са вариант за ефективно отопление, макар често пъти първоначалната инвестиция да е по-голяма. Те се различават не само по външния си вид (алуминиеви радиатори, съставени от отделни глидери, или панелни), но и по своите характеристики. Преди да направите избора си е добре да се информирате относно техните предимства и недостатъци. Квадратурата на помещенията е от особено голямо значение, за да се изчисли правилно кое би било най-рентабилното решение за вас. Друг важен момент при избора на радиатори е бюджетът, който сте предвидили за закупуването им.

 

От къде може да закупите радиатори за парно?


Радиаторите за парно са артикул, който заради характеристиките и габарите си, не може да бъде закупен от кварталната железария. Този тип продукти се предлагат в големи вериги строителни хипермаркети, от където буквално бихте могли да закупите всичко за дома си. Друго място, от където можете да купите радиатори са специализираните за това магазини. И при двата варианта обаче при покупката си е добре да вземете предвид редица предимства и недостатъци на пазаруването във физическите търговски обекти. 

 

Покупка на радиатори от големи вериги хипермаркети

 

Радиатори за парно в склада на строителен хипермаркет

Големите градове разполагат с повече от един и два магазина на известни хипермаркети за бяла и черна техника, както и за строителни материали и оборудване. Такива са например веригите Технополис, Практикер, Баухаус, Практис и др. В тези обекти бихте могли да закупите радиатори. 

Физическите магазини винаги са добра алтернатива, тъй като може да се види и пипне даден артикул наяве. Персоналът ще ви обясни в детайли какви са вариантите, подходящи за вас. В случай, че сте избрали артикул, който не е наличен в магазина, може да поръчате. Ще бъде доставен възможно най-бързо и при одобрение от ваша страна може да бъде транспортиран директно до дома ви. Неминуемо този вариант е сред най-предпочитаните, тъй като ви е предоставена възможността да се запознаете от първо лице с избраните радиатори. 

Не така стои обаче въпросът с големите вериги хипермаркети в по-малките населени места. Там доста често такива липсват или изборът е сведен само до едно място, от което бихте могли да закупите радиатори. Много вероятно е да не са налични промоционални оферти или сезонни разпродажби, които да улеснят покупката ви. Това затруднява възможностите ви за избор на радиатори. Ограничени сте и от невъзможността да закупите радиаторите на изплащане. Липсата на различни опции нерядко води до неудовлетворяваща покупка. 

 

Покупка на радиатори от специализирани магазини 

 

Съществуват специализирани магазини за продажба на радиатори и отоплителна техника. Като физически обекти, там също има служители, които да ви помогнат в избора. В тях вие ще получите необходимата информация, за да направите спокойно своята покупка. Тъй като клиентите на такъв тип магазини са по-малко на брой в един и същи времеви интервал, при добре подготвен и опитен търговски екип в обекта вие ще получите повече внимание и персонално отношение в сравнение с това в големите вериги строителни хипермаркети.

Често пъти обаче тези обекти са ограничени като площ и не разполагат с голям наличен асортимент от радиатори, за да ги видите на живо. Винаги се предлага опция да ви бъдат доставени моделите, които сте избрали, с допълнителна заявка. При подобен вариант обаче вие сте поставени пред свършен факт и получавате стока, която не сте имали възможност да видите и докоснете. 

 

Добра идея ли е да поръчам радиатори онлайн?

 

Винаги, когато правите покупка онлайн, са налице известни притеснения относно това дали продуктът, който сте поръчали, ще съвпадне с очакванията ви. Често се опасявате, че снимките в онлайн магазините не отговарят в действителност на продуктите. Когато пък се касае за скъпи артикули, опасенията стават още по-големи и оправдани. Това с пълна сила важи и за поръчка на радиатори за парно онлайн.

Със сигурност ще се появят хиляди питания преди да предприемете подобна стъпка. Дали такава поръчка би била достатъчно сигурна, тъй като често се изисква да заплатите сумата предварително преди доставката? Колко би било безопасно да извършите такова плащане? Дали качеството на радиаторите би било същото, като на тези във физическите магазини, или е възможно да пристигнат съвсем различни от това, което в действителност сте поръчали? Възможно ли е да ви изпратят дефектна стока, след като не сте имали възможност да я огледате предварително? Обикновено, ако поръчвате радиатори онлайн, се замисляте и относно транспортирането им. Дали по време на път може да се наруши тяхната цялост, дали могат да бъдат надраскани или наранени? 

За спокойствието на потребителите, пазаруващи дигитално, освен стремежа на всеки търговец да запази добрата си репутация и да се утвърди като синоним за качество на пазара, гаранция за безпроблемното извършване на покупки през интернет е и нормативно уредените права за отказ от сключения договор за покупка и връщане на артикулите.

При плащане с дебитни или кредитни карти, както и кандидатстване за разсрочено изплащане на покупката, сигурността на транзакцията и защитата на личните данни са обект на специално внимание и се гарантират от финансовата институция, партньор на търговеца.

В допълнение, куриерските фирми обикновено предоставят възможност за застраховка на пратката и предварителен преглед, преди тя да бъде приета. Така вероятността да получите повреден при транспорта радиатор е сведена до минимум.

Ако с изброеното по-горе сме успокоили съмненията ви относно възможните негативи при онлайн покупка на радиатори за парно, то ето и някои предимства и удобства, които е редно да изтъкнем. 

Ако се намирате в малко населено място, в което изборът е сведен до минимум и няма физически магазини наоколо, то за вас поръчката на радиатори онлайн е една отлична опция.

 

Няколко препоръки за покупка на радиатори от е-магазин

 

  • Потърсете предварително информация относно характеристиките на радиаторите и варианти за консултация и съдействие от екипа на търговеца, за да вземете правилно решение. 
  • Запознайте се детайлно и с гаранционните условия на онлайн магазина, за да сте сигурни, че такива съществуват и ще покрият достатъчно дълъг период от време, в който вие ще използвате отоплителните тела. 
  • Интересувайте се и от опциите за връщане, в случай на възникнал проблем.
  •  

Поръчайте радиатори за парно от Parno.eu

 

Онлайн поръчката на радиатори за парно от Parno.eu не крие рискове. Вие гарантирано ще получите предварителна консултация от нашите специалисти с насоки кое е най-подходящото решение за вас. Ние ще се погрижим вашите поръчки да пристигнат в непокътнат вид, за да се радвате на качествените продукти и сигурната доставка. С поръчка онлайн на радиатори за парно от Parno.eu, вие ще спестите много време и усилия в обикаляне по физически магазини, за да направите своя избор. Предлагаме голямо разнообразие от марки и разновидности на радиатори за парно, алуминиеви и панелни, което ще ви улесни допълнително да изберете най-доброто за вас. Поръчайте онлайн от Parno.eu. 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани