Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Какво трябва да знаем когато избираме алуминиеви радиатори за парно

Какво трябва да знаем когато избираме алуминиеви радиатори за парно

Отоплението на дома чрез радиатори за парно е един от най-добрите начини да си осигурите топлина и домашен уют. На пазара се предлага голямо разнообразие от радиатори, направени от различни материали и подходящи на отоплението на апартаменти, къщи и вили. Когато правите своя избор, трябва да бъдете добре информирани за това кой вид е най-подходящ за вашето жилище и отговаря напълно на вашите нужди. 

Алуминиев радиатор за парно - глидери

Алуминиевите радиатори са най-предпочитани, когато става дума за отопление на парно. Това е така благодарение на многобройните им предимства пред останалите видове. Те работят с вода, имат добра топлопроводимост и притежават голяма площ на топлоотдаване. Освен това, те се предлагат в различни размери и дизайни, които пасват идеално на интериора на всяко едно помещение. Ако сте решили да се доверите на алуминиевите радиатори за отопление на своя дом, останете с нас до края, за да разберете какво трябва да знаете, преди да направите своя избор.

 

Защо за изберете алуминиевите радиатори за парно за отопление на своя дом?

 

Покупката на радиатори е инвестиция, която ще ви осигурява топлина и комфорт в продължение на много години. Алуминиевите радиатори са добро решение, тъй като те са високоефективни и могат значително да намалят разходите за отопление на вашето домакинство. Това се дължи на високия коефициент на полезно действие на отоплителните тела. Намаляването на топлозагубите и оптималното усвояване на топлинната енергия води до редица положителни резултати.

Алуминиев радиатор - интериор

Ако искате високо качество, добър топлообмен, рентабилност и елегантен външен вид, то алуминиевите радиатори напълно отговарят на вашето търсене. Част от техните предимства са: 

  • Изчистен и модерен дизайн, който се вписва във всеки интериор;
  • Изключително леки и удобни за монтаж;
  • Високо ниво на топлоотдаване, няколко пъти по-високо от това на другите видове радиатори;
  • Устойчиви са на корозия;
  • Добра топлопроводимост;
  • Лесна инсталация;
  • Ниска първоначална инвестиция;
  • Икономично средство за отопление.

Алуминиевите радиатори са най-новият вид радиатори и затова при тях отсъстват недостатъците на техните предшественици. Те успешно се налагат на пазара, благодарение своите многобройни предимства и качества. Именно затова много клиенти се доверяват на алуминиевите радиатори за парно, а строителните предприемачи ги предпочитат за изграждането на отоплителните инсталации в новите сгради.

Отличното качество на алуминиевите радиатори се доказва от дългосрочната гаранция, която предлагат производителите им. Тя може да бъде до 10, а в някои случаи и до 20 години.

 

Как да изберете подходящите алуминиеви радиатори за парно

 

Почти всички модели алуминиеви радиатори, които се предлагат, са подходящи за монтаж в частни домове. Работното налягане в отоплителните системи на до 3 етажни сгради зависи от характеристиките на котлите, и това трябва да се вземе предвид, тъй като някои от тях са проектирани за налягане до 3,5 atm. Системите за отопление в частните къщи се пълнят с чиста вода или антифриз, което изключва възможността от химични реакции. Стените на радиаторите не изтъняват с времето и няма опасност те да се разрушат в резултат на повишеното налягане.

В жилищните сгради ситуацията е малко по-различна. Там, за да може да циркулира охлаждащата течност, е нужно да се създаде по-високо работно налягане, до 8-10 atm. Необходимо е охлаждащата течност да преодолее хидравличното съпротивление на потока на течността и да стигне до горните етажи. С течение на времето, налягането се увеличава и това може да доведе до разкриването на места, през които охлаждащата течност да изтича.

След като знаете тази не малка подробност, вие вече сте наясно на какви параметри да обърнете внимание при закупуването на радиатори. Ако живеете в жилищна сграда, ще са ви необходими радиатори с по-високо налягане от това за къща. 

Предлагат се алуминиеви радиатори както с големи, така и с по-малки и нестандартни размери. Благодарение на наличието на голям избор, лесно ще откриете радиатор, които да пасва идеално на мястото, на което искате да го монтирате. Когато избирате размера на радиатора, не забравяйте, че около него трябва да има достатъчно празно пространство. Обикновено той се монтира на около 12 см над пода, а над него трябва да има свободни около 10 см. Ако сте избрали да поставите радиатор в ниша или вдлъбнатина в стената, трябва да оставите достатъчно празно пространство около него, за да може въздухът да циркулира свободно.

 


Изберете своя нов алуминиев радиатор от ParnoEU

 

Когато избирате нови радиатори за своя дом е важно да се доверите на търговец с доказан опит в продаването на отоплителни системи, какъвто е ParnoEU. Ние държим на високото качество на продуктите, които предлагаме и качественото обслужване на всеки наш клиенти. При нас ще откриете богато разнообразие от модели и размери на алуминиеви радиатори, подходящи за отопление на големи и малки помещения. Те се отличават с добър топлообмен, високо качество и изгодни цени. Разгледайте нашите предложения и изберете радиаторите, които най-добре ще допълнят вашия интериор и ще осигурят желаната от вас топлина.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани