Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Пелетни горелки - високо ефективни, екологично чисти и надежност

Пелетни горелки - високо ефективни, екологично чисти и надежност

Пелетни горелки са съвременно и екологично решение за отопление  и все  повече навлизат в нашето ежедневие.

 

Пелетната горелка представлява устройството за запалване на едни от най-екологичните методи за отопление – котли на пелети, които се явяват като алтернатива на котлите на твърдо гориво. Те са широко разпространени, поради тяхната приспособимост към различни видове машини и  са едно от перфектните и икономични решения за преустройство на вече изградена отоплителна инсталация в  дома, ресторанта, офиса  или промишлено помещение.  

 

Пелетните горелки сами по себе си не представляват отоплително тяло, а се монтират към котли, по този начин котелът може да промени качествата и характеристиките си чрез подмяна на горелката. Една пелетна горелка може да бъде прикрепена към вече съществуващ котел, като позволява изгарянето на отпадъчни материали като остатъчна дървесина и други видове биомаса. Чрез пелетните горелки може да се осъществи изгаряне и на костилки от череши или вишни, които са предварително изсушени, както и на смес от костилки с пелети, с цел намаляване на разходите за отопление.

 

Най-често пелетните горелки са изцяло автоматизирани, а  почистването им  отнема също няколко минути и има опция да се случва автоматично - самопочистване. Тук може да видите пелетни горелки с автоматично - самопочистване

 

Горивния процес се контролира стриктно което позволява изключително ефективното изгаряне без почти никакъв отпадък.

Презназначени са  за изгаряне на дървесни пелети, като позволяват високоефективен и екологично чист горивен процес. Изработени са  от висококачествена неръждаема стомана, издържаща на високи  температури.

Те осигуряват повече удобство заради автоматизирания метод на работа, чрез контролер, което позволява работа чрез термостат поставен в достъпни помещения.

Пелетните горелки осигуряват висока ефективност на изгарянето и изключително ниски вредни емисии.

За избора на подходящите пелетни горелки  е от първостепенна важност  да се знае какви пелети ще се използват. Пелетите може да са с ниско или с високо пепелно съдържание, да бъдат дървесни или друг вид пелети, а може би и костилки. 

Монтажа на пелетната горелка е много лесен на котли които са предназначени за ръчно зареждане на енергийния източник, като дърва или въглища и не се налагат сложни преустройства на вече съществуващия котел.

Пелетните горелки са най-добрата алтернатива на котли използващи  въглища, нафта, газ.

Мощността на котела не означава непременно че и горелката за пелети трябва да бъде със същата мощност, дори в повечето случаи, котлите на твърдо гориво са пре оразмерени, и горелка с по-малка мощност ще бъде достатъчна за да захраните със същото количество топлина отопляемите помещения.

Горелките позволяват автоматично подаване на гориво от бункер или камера,а разходите за експлоатация на пелетните горелки са минимални.

Освен автоматизирано подаване на нужното количество пелети, горелките може да разполагат и със система за автоматизирано запалване, което може да позволи запалването на котела чрез таймер, или дори и чрез мобилният телефон

Пелетните горелки гарантират по голяма безопасност при работа в сравнение с други видове отопления.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани