Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Кои са марките пелетни камини с най-добри отзиви от клиенти за 2022 г.

Кои са марките пелетни камини с най-добри отзиви от клиенти за 2022 г.

С ежегодното нарастване на цените на електроенергията става все по-наложително да се оглеждате за алтернативни варианти за отопление през зимните месеци. Това е от изключителна важност с оглед по-лекото финансово натоварване на семейния бюджет и осигуряването на топлина и комфорт в дома. 

В тази статия ще разгледаме два вида пелетни камини - сухи пелетни камини и такива с водна риза. Ще ви запознаем и с характеристиките на някои основни марки пелетни камини. За да направите възможно най-информиран избор, сме подготвили ръководство, което ви запознава с този актуален и икономичен начин на отопление. 

 

Как работи камината на пелети

 

За да сте наясно с възможностите за експлоатация и поддръжка на камината на пелети, ще ви запознаем подробно с начина ѝ на работа. 

 • Процесът започва, като контейнерът с пелети се пълни с компресирана биомаса. Капацитетът на контейнерите на различните пелетни камини варира между 18 и 45 кг.
 • Шнек транспортира пелетите от контейнера към горивната камера чрез електрически мотор. За да се добави допълнителна мощ, сензорите на печката се активизират и информират кога да се завърти сондата.
 • Пелетите стигат до горивната камера и поддържат малък, но постоянен огън. Той осигурява ефективност при наличието на  малко отпадъци.
 • Вграденият електрически вентилатор спомага за равномерното изгаряне на пелетите. Впоследствие използваният въздух се изпомпва.
 • Топлообменникът е разположен над нагревателната камера и обикновено представлява система от тръби. 

Как да изберете най-удобната за вашите нужди камина на пелети

 

Съществуват критерии, с които трябва да се съобразите при избора на камина, за да ви бъде тя максимално удобна и полезна. Следващите характеристики обуславят правилния ви избор. 

 

Мъж зарежда с гориво пелетна камина

 • Размер на контейнера за пелети


Колкото по-голяма е неговата вместимост, толкова по-дълго камината ще има гориво. Това означава, че няма да ви се налага да я зареждате често. Според мястото, на което ще бъде разположена тя, ще се ориентирате колко голям може да бъде контейнера. 

 • Запалителната система


Запалителната система на камините е автоматична. Ще ви е нужно само електричество, за да я включите в мрежата. 

 • Монтиране


Пелетните камини се предлагат като самостоятелни единици или като вградени във вече съществуващи камини и комини. Според това каква камина сте избрали, ще може да я използвате на момента или след допълнително монтиране на вентилатор в съседна стена. 

 • Почистване


Лесното почистване е от решаващо значение. При горенето стъклото се покрива със сажди. Съществуват варианти на пелетни камини със самопочистващо се стъкло, което ще ви улесни много. Почистването на пепелта ще извършите лесно, ако разполагате с голям контейнер. 

 • Контрол на температурата


Съществуват варианти за смарт функции на камините на пелети. Връзката им с интернет позволява да контролирате горенето им и от разстояние. 

 

Два основни типа пелетни камини

 

Две са основните разновидности, които се предлагат на пазара - сухи пелетни камини и камини на пелети с водна риза. 

 

Сухи пелетни камини

 

Този вид камини обикновено отопляват само помещението, в което са поставени. Затова и при вземане на решение към какъв вид камина да се насочите, е добре да предвидите това. Много по-ефективен вариант са от останалите възможности на печки на твърдо гориво, тъй като са продукт на модернизирани технологии. При тях КПД-то е много по-голямо, а загубите на топлина са сведени до минимум. 

 

Камина на пелети с водна риза

 

Този вид камини са добър вариант за отопление, в случай, че ще поддържате топло в помещението ежедневно. Подходящи са за апартаменти и къщи, където постоянно има живущи, тъй като чрез тях се отоплява цялото пространство на дома ви. Те са чудесна алтернатива на отоплението с електричество и други отоплителни уреди на твърдо гориво. 

 

Най-търсените марки пелетни камини

 

Висококачествени дървесни пелети

Пазарът на отоплителни уреди предлага голямо разнообразие на камини на пелети. Хубаво е да проучите различните производители и да подберете най-подходящата за вас според  нейните характеристики и възможности. Ще ви представим списък на марките пелетни камини, които са предпочитани сред потребителите. 

 

Пелетнa каминa с водна риза BURNiT Advant-NOVATION 25 с вграден Wi-Fi модул 

 

Тази камина е първата, предлагана на българския пазар, която се обслужва без инструменти. Новата ѝ технология позволява демонтажът на панелите, отварянето на ревизионните отвори и почистването да се извършва изключително лесно. Тази иновация, в съчетание с факта, че пелетите като гориво изискват минимални усилия за пренос, съхранение и зареждане, прави новата камина BURNiT ADVANT 4G най-лесното за работа и обслужване съоръжение за отопление на биомаса. 

Пелетнa каминa BURNiT Advant 4G  е удобно решение за отопление. Компактните ѝ размери не изискват тя да се монтира в отделно помещение. По-голямата ѝ ефективност се обуславя от защитената горивна камера с водна риза с голяма площ. Камината притежава Wi Fi управление през интернет, което осигурява допълнително удобство за потребителите. 

 

Пелетнa каминa ARTEL Class Idro L15 с водна риза

 

Тази пелетна камина позволява електронен контрол над множеството функции, които притежава. Електронното ѝ управление модулира използвания кислород за горенето, както и честотата на подаване на пелетите. Скоростта на освобождаване на димните газове също може да бъде контролирана в съответствие с желаната температура. Безшумната камина със своя изискан дизайн, без съмнение ще се приобщи към всеки тип интериор. 

 

Пелетна камина с водна риза ЕКО ТЕРМАЛ 25kW

 

Тази камина е с модерен и иновативен дизайн. Притежава прецизен контрол на механизмите и следене на множество параметри, посредством дистанционно управление през интернет. Камината има функция за автоматично запалване и горелка с осем степенна модулация на горенето. 

Притежава механизъм за улеснено ръчно почистване на топлообменника, оборудвана е и с водна помпа и разширителен съд. Модерният ѝ контролер се настройва лесно и поддръжката му е изключително опростена. Камината може да работи посредством пелети с нисък клас, включително и слънчогледови. Още за избора на пелети може да прочетете тук

 

Пелетна камина с водна риза Di Calore

 

Тази камина е снабдена с водна риза и може да се използва и без наличието на изградена отоплителна система. Притежава керамична запалка и интелигентен контролер с дистанционно управление. Снабдена е с вградени датчици за температура на стаята, вътре в камината и за изгорелите газове. Моделът се отличава с компактни размери, лесен монтаж и елегантен дизайн.

 

Пелетна камина Alfa Plam Commo 15

 

Тази камина се характеризира с изключително висока ефективност. Изработена е от стомана и има автоматично запалване. Номиналната отоплителна мощност на котела е 15 kW. Разполага с двоен резервоар и може да отоплява площи до 150 кв. м. Има стилен и съвременен дизайн, който допълва интериора на всяко помещение. 

Списъкът с най-предпочитани камини на пелети е базирано на мнения на клиенти, които са закупили, използвали и са се уверили в качеството на камините в периода на експлоатация. Надяваме се, че сме успели да ви представим полезна информация, която ще ви помогне да изберете най-доброто решение за вашите нужди. 

 

Parno.eu предлага разнообразие от пелетни камини

 

В сайта на Parno.eu може да разгледате и да се запознаете с характеристиките и предимствата на голямо разнообразие от производители на камини на пелети. Ние работим с доказани производители, като ви представяме най-доброто от тях. 

Марките пелетни камини, които предлагаме са: Еко Термал, BURNiT, Прити, NEXT, FIREPLUS, ROYAL, BISOLID, LUISA, ILARIA, GREYKO, PALAZZETTI, ECOSPAR, ARTEL, THERMOLUX, ALFA PLAM, GREENECOTHERM, ECOSPAR, IRIS, GARDENIA, LOTO, MALVA. 

Разгледайте сайта ни и се свържете с нас. Нашите консултанти ще ви предоставят необходимата информация и съдействие при избора на оптимално решение за вашите нужди. За ваше удобство Parno.eu ви предлага да закупите пелетна камина на изплащане. Възползвайте се от бърза и сигурна доставка.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Най-продавани