Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Котелът на твърдо гориво: началото на края на ерата на въглищата

Котелът на твърдо гориво: началото на края на ерата на въглищата

На пазара се появяват все по-модерни котли, които привличат вниманието на потребителя. Работата на котела с твърдо гориво излиза евтино, ако се избере точното гориво. Производителите уточняват какъв вид е необходим за даден котел, така че да се използва пълноценно неговата мощност. Ако използвате по-евтин заместител, това може да доведе до намаляване на ефективността на устройството.

 

При избора на котел си струва да проверите капацитета на зареждащата камера.

 

Ако вече сте решили да закупите котел на твърдо гориво, тогава разгледайте по-подробно колко често искате да работи котелът, колко често се добавя гориво – няма ли да ви възпрепятства всеки ден, или може би предпочитате веднъж седмично? При избора на котел си струва да проверите капацитета на зареждащата камера. Тя трябва да е достатъчно голяма, за да може еднократно да бъде заредена с гориво и да издържи поне около осем часа работа.

 

Целта е, докато ви няма вкъщи, да може да се поддържа определена температура. Най-подходящ за това е котелът Burnit на пелети. Той съдържа вградена пелетна горелка, бункер за пелети, циркулационна помпа за отоплителна система и разширителен съд. Предназначен е за изгаряне на дървесни пелети. Този модел има своите предимства като автоматизирано запалване и пелетоподаване (т.е., дори и вас да ви няма вкъщи, котелът може да се самообслужва с пелети); самопочистваща функция на горелката. Пелетната горелка е вградена и е лесна за обслужване, съдържа и вграден бункер за пелети. Котелът на твърдо гориво BURNIT е стоманен котел за отопление на средни и големи помещения. Предназначен е главно за твърдо гориво като дърво, дървесни брикети и въглища.

 

Има котли с автоматизация и захранване.

 

Трябва да знаете, че котлите на твърдо гориво са много разнообразни. Има такива, на които трябва да добавяте гориво по няколко пъти на ден и те нямат регулация на горенето. Има котли с автоматизация и захранване. Не забравяйте, че колкото по-модерен е котелът и колкото по-малко гориво консумира, толкова повече инвестицията си заслужава. Пелетен пакет BURNIT напълно отговаря на вашите нужди. В пакета са включени котел на твърдо гориво, пелетна горелка, присъединителен комплект и бункер на изгодна цена.

 

Котелът е предназначен за отопление както на средни, така и на големи помещения. Пелетната горелка се монтира към котела, горелката е  изработена от висококачествена неръждаема стомана, а мястото, където се съдържа „горивото“, е с вместимост – 300 литра.

 

Ако сте от хората, които държат на качеството и топлината, трябва да обърнете внимание на комбинираните котли и по-специално този на пелети. Той ви спестява много бъдещи проблеми, свързани с почистването, а това е само едно от многото му предимства.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани