Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Защо да се доверим на качествени панелни радиатори

Защо да се доверим на качествени панелни радиатори

Днес се предлага изключително голямо разнообразие от отоплителни уреди, работещи посредством различни видове гориво. Популярни напоследък са пелетните камини и котли, електроенергийните термопомпи и стандартните варианти на отоплителни уреди на твърдо гориво. Изграждането на цялостна отоплителна система, без значение от използваното гориво, винаги е било сред предпочитаните алтернативи за отопление на жилища и обществени сгради. То се извършва с помощта на радиатори или конвектори. 

В тази статия ще обърнем внимание на радиаторите и по-конкретно на качествените панелните радиатори и най-предпочитаните сред тях. 

 

Какво представляват панелните радиатори

 

Панелните радиатори са отоплителни тела, които се монтират към отоплителни системи. Те са предназначени както за еднотръбни, така и за двутръбни отоплителни инсталации. Максимално допустимата експлоатационна температура трябва да бъде по-ниска от 110 градуса. 

Повечето качествени панелни радиатори са произведени от стомана, характеризираща се с висока якост и еластичност. Въпреки, че са направени от стомана, теглото им не е много голямо, което е предпоставка за техния лесен монтаж и транспортиране. 

Друго характерно за панелните радиатори е, че са с висока топлопроводимост и отдават голяма топлина, заради което и са сред предпочитаните варианти за отопление. Това ги прави и подходящи за големи помещения, както и за по-рядко обитаеми къщи и сгради, в които отоплението не е ежедневно, а само когато е обитаемо. 

 

Предимства на качествените панелни радиатори

 

 

  • Осигуряват оптимално отопление на помещението;
  • Голямата площ на панелните радиатори е предпоставка за равномерно затопляне на помещението, в което са монтирани;
  • Изчистен и елегантен дизайн, който е съвместим с различни интериорни решения; 
  • Разнообразието от размери дава възможност за избор на различни височини и ширини на отоплителните тела.

 

За какво да следите при избор на панелни радиатори

 

Най-важното, с което трябва да се съобразите при избора на качествени панелни радиатори, са техните технически параметри. Необходимо е те да съответстват на отоплителната система, за която ще ги използвате. Ето и няколко съвета, които да ви ръководят при избора на подходящите панелни радиатори.

 

Обем на помещението и топлоотдаване 

 

Хубавото на панелните радиатори е, че не е трудно да намерите точния размер, необходим за вашето помещение. Качествените панелни радиатори могат да бъдат изцяло съобразени с личните ви нужди, благодарение на голямото разнообразие на размери, в които се предлагат.

 

Изберете качествени панелни радиатори, които отговарят на нуждите на вашата отоплителна система

 

Още в начален етап на проектиране на отоплителната система е добре да предвидите точно какви радиатори ще са най-подходящи за нея. Ако радиаторите не отговарят на характеристиките на изградената отоплителна система, е възможно те да се износят бързо или да нямат възможност да покажат потенциала си. 

 

Външен вид на панелните радиатори и приобщаване към интериора на помещението

 

Естетическият вид на самите радиатори не е за подценяване. Те трябва да допълнят интериора на дома ви, а не да го загрозяват или да се открояват сред всичко останало. Пазарът предлага изключително голямо разнообразие от форми и модели панелни радиатори, дело на различни производители. Това осигурява възможност да изберете такива, каквито биха се приобщили най-много към интериора  на дома ви. 

 

Панелни радиатори - мнения на потребители 

 

Когато предстои да направите скъпа покупка за дома, е добре да потърсите мнение от хора, които вече използват дадения продукт. Истината е, че най-добри отзиви бихте могли да получите от ползватели, уверили се в качествата или недостатъците му. 

Изборът на качествени панелни радиатори, които да обслужват отоплителната ви система, е част от процеса по взимане на правилното решение. Ако се доверите на специалист в тази област, то без съмнение ще получите компетентен съвет и препоръка. Съветваме ви и да потърсите мнения от ваши близки и познати, както и в интернет пространството, където ще откриете различни отзиви от потребители на панелни радиатори. 

Пазарът е наситен с различни модели, марки и функционалности, които биха задоволили нуждите и потребностите на всеки. Проучете и направете своя информиран избор. 

 

Производители на панелни радиатори и най-предпочитаните сред тях 

 

Едни от най-предпочитаните качествени панелни радиатори са дело на турски производители. Те са изработени от стомана, компактни са и са естетически издържани. Топлообменът им се характеризира с изключително голяма ефикасност, заради пълния конвектор на радиатора, гарантиращ максимален комфорт на потребителите. 

Тези радиатори са с висока топлинна мощност. Покрити са с цирконий и катафорезна боя, които са от 2 до 4 пъти по-устойчиви на корозия в сравнение с тези, при които се използва мокра боя и железен фосфат. Радиаторите са тествани на високо работно налягане и имат дългогодишна гаранция.

 

Купете най-предпочитаните марки качествени панелни радиатори от Parno.eu

 

Parno.eu работи само с водещи и доказали се производители и марки на уреди за отопление и климатизация. Екип от специалисти ще ви консултира при вземане на най-подходящото за вас решение и така ще бъдете сигурни, че сте направили правилния избор. Разгледайте сайта ни и поръчайте качествени панелни радиатори на достъпни цени. 

Доверете се на бърза и сигурна поръчка от Parno.eu. Ще ви дадем възможност да закупите избраните от вас продукти и на изплащане, за да ви улесним максимално. Разгледайте и поръчайте от Parno.eu.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани