Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Защо да се доверим на качествени панелни радиатори

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Днес се предлага изключително голямо разнообразие от отоплителни уреди, работещи посредством различни видове гориво. Популярни напоследък са пелетните камини и котли, електроенергийните термопомпи и стандартните варианти на отоплителни уреди на твърдо гориво. Изграждането на цялостна отоплителна система, без значение от използваното гориво, винаги е било сред предпочитаните алтернативи за отопление на жилища и обществени сгради. То се извършва с помощта на радиатори или конвектори. 

В тази статия ще обърнем внимание на радиаторите и по-конкретно на качествените панелните радиатори и най-предпочитаните сред тях. 

 

Какво представляват панелните радиатори

 

Панелните радиатори са отоплителни тела, които се монтират към отоплителни системи. Те са предназначени както за еднотръбни, така и за двутръбни отоплителни инсталации. Максимално допустимата експлоатационна температура трябва да бъде по-ниска от 110 градуса. 

Повечето качествени панелни радиатори са произведени от стомана, характеризираща се с висока якост и еластичност. Въпреки, че са направени от стомана, теглото им не е много голямо, което е предпоставка за техния лесен монтаж и транспортиране. 

Друго характерно за панелните радиатори е, че са с висока топлопроводимост и отдават голяма топлина, заради което и са сред предпочитаните варианти за отопление. Това ги прави и подходящи за големи помещения, както и за по-рядко обитаеми къщи и сгради, в които отоплението не е ежедневно, а само когато е обитаемо. 

 

Предимства на качествените панелни радиатори

 

 

  • Осигуряват оптимално отопление на помещението;
  • Голямата площ на панелните радиатори е предпоставка за равномерно затопляне на помещението, в което са монтирани;
  • Изчистен и елегантен дизайн, който е съвместим с различни интериорни решения; 
  • Разнообразието от размери дава възможност за избор на различни височини и ширини на отоплителните тела.

 

За какво да следите при избор на панелни радиатори

 

Най-важното, с което трябва да се съобразите при избора на качествени панелни радиатори, са техните технически параметри. Необходимо е те да съответстват на отоплителната система, за която ще ги използвате. Ето и няколко съвета, които да ви ръководят при избора на подходящите панелни радиатори.

 

Обем на помещението и топлоотдаване 

 

Хубавото на панелните радиатори е, че не е трудно да намерите точния размер, необходим за вашето помещение. Качествените панелни радиатори могат да бъдат изцяло съобразени с личните ви нужди, благодарение на голямото разнообразие на размери, в които се предлагат.

 

Изберете качествени панелни радиатори, които отговарят на нуждите на вашата отоплителна система

 

Още в начален етап на проектиране на отоплителната система е добре да предвидите точно какви радиатори ще са най-подходящи за нея. Ако радиаторите не отговарят на характеристиките на изградената отоплителна система, е възможно те да се износят бързо или да нямат възможност да покажат потенциала си. 

 

Външен вид на панелните радиатори и приобщаване към интериора на помещението

 

Естетическият вид на самите радиатори не е за подценяване. Те трябва да допълнят интериора на дома ви, а не да го загрозяват или да се открояват сред всичко останало. Пазарът предлага изключително голямо разнообразие от форми и модели панелни радиатори, дело на различни производители. Това осигурява възможност да изберете такива, каквито биха се приобщили най-много към интериора  на дома ви. 

 

Панелни радиатори - мнения на потребители 

 

Когато предстои да направите скъпа покупка за дома, е добре да потърсите мнение от хора, които вече използват дадения продукт. Истината е, че най-добри отзиви бихте могли да получите от ползватели, уверили се в качествата или недостатъците му. 

Изборът на качествени панелни радиатори, които да обслужват отоплителната ви система, е част от процеса по взимане на правилното решение. Ако се доверите на специалист в тази област, то без съмнение ще получите компетентен съвет и препоръка. Съветваме ви и да потърсите мнения от ваши близки и познати, както и в интернет пространството, където ще откриете различни отзиви от потребители на панелни радиатори. 

Пазарът е наситен с различни модели, марки и функционалности, които биха задоволили нуждите и потребностите на всеки. Проучете и направете своя информиран избор. 

 

Производители на панелни радиатори и най-предпочитаните сред тях 

 

Едни от най-предпочитаните качествени панелни радиатори са дело на турски производители. Те са изработени от стомана, компактни са и са естетически издържани. Топлообменът им се характеризира с изключително голяма ефикасност, заради пълния конвектор на радиатора, гарантиращ максимален комфорт на потребителите. 

Тези радиатори са с висока топлинна мощност. Покрити са с цирконий и катафорезна боя, които са от 2 до 4 пъти по-устойчиви на корозия в сравнение с тези, при които се използва мокра боя и железен фосфат. Радиаторите са тествани на високо работно налягане и имат дългогодишна гаранция.

 

Купете най-предпочитаните марки качествени панелни радиатори от Parno.eu

 

Parno.eu работи само с водещи и доказали се производители и марки на уреди за отопление и климатизация. Екип от специалисти ще ви консултира при вземане на най-подходящото за вас решение и така ще бъдете сигурни, че сте направили правилния избор. Разгледайте сайта ни и поръчайте качествени панелни радиатори на достъпни цени. 

Доверете се на бърза и сигурна поръчка от Parno.eu. Ще ви дадем възможност да закупите избраните от вас продукти и на изплащане, за да ви улесним максимално. Разгледайте и поръчайте от Parno.eu.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани