Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Отопление на газ - удобно и евтино

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

Когато настъпят есента и зимата и времето навън стане студено, нямо по-приятно място, на което да се скриете от ниските температури, от уютния и топъл дом. Но топлината в дома си има цена - тъй като по-голямата част от сметките за енергия на едно домакинство отиват за отопление и топла вода. Отоплението също така е начин да се постигне намалено отделяне на вредни въглеродни емисии в атмосферата. Затова е важно да се уверите, че работата на вашата отоплителна система не е просто евтина, но и енергийно ефективна.

Когато говорим за евтино, удобно и енергийно ефективно отопление, вариантите за изгаряне на твърди горива и нафта отпадат автоматично. Но означава ли това, че трябва да използвате единствено електричество? Отговорът е НЕ! Модерните и съвременни системи за отопление на газ са правилното решение. Те са икономични, лесни за използване и осигуряват не само топлина, но също така снабдяват жилището с гореща вода. В тази статия ще разгледаме защо си заслужава да инвестирате в система за удобно и евтино отопление на газ, какво представляват газовите котли и как се инсталират.

отопление на газ

 

Какви са предимствата на природния газ


Основната причина отоплението на газ да е удобно и евтино е горивото, което се използва. Природният газ е вид изкопаемо гориво, което се използва за готвене, отопление и производство на електричество. Служи и като гориво за различни превозни средства. Природният газ се образува, когато останките на растения и животни са изложени на екстремна топлина и налягане, когато са под земната повърхност в продължение на много години (около милион години).

Природният газ няма цвят или мирис и съдържа високо ниво на метан и малко други въглеводороди. Лесно запалим е, което го прави един от най-използваните енергийни източници в света. Според Евростат през 2017 г. природният газ представлява 36% от енергийното потребление в ЕС, електричеството - 24%, възобновяемите енергийни източници - 18% и петролът - 11%.
Предимствата на природния газ са:

 

  • Екологично чист: При изгаряне отделя много малко вредни частици в атмосферата.
  • Евтин: Природният газ не е толкова скъп, колкото другите горива.
  • Удобен: Доставя се до хиляди домове и сгради с помощта на тръбопроводи.
  • Безопасен: Природният газ е по-лек от въздуха. В случай на теч, бързо се разсейва, избягвайки пожар.
  • По-ефективен: В сравнение с пропан-бутана, осигурява повече енергия при изгаряне.


Защо да изберете отопление на газ 


На пазара се предлагат най-различни отоплителни системи. Едно от най-популярните обаче са газовите отоплителни системи. Отоплението на газ е не само удобно и евтино, но също така има и много други предимства:


Отоплението на газ е евтино


Въпреки че всичко зависи от няколко фактора (като ефективността на вашата отоплителна система и цената на горивото), природният газ обикновено е по-достъпен от петрола или електричеството. Повечето от днешните газови отоплителни системи са с висока ефективност и могат да ви помогнат да намалите месечните си сметки за ток. В сравнение със старите, новите модели газови котли могат да намалят разходите ви за отопление и гореща вода наполовина.

евтино отопление газ


Екологично чисто


Природният газ е един от най-чистите налични варианти за отопление. Неговите емисии се състоят предимно от водни пари и малки количества въглероден диоксид. Всъщност газът произвежда около 45% по-малко въглероден диоксид от въглищата и 30% по-малко въглероден диоксид от дървото. Това означава, че когато изберете природен газ, ще отоплявате дома си по-екологично.


Надеждно


Използването на природен газ за отопление на вашия дом или бизнес предлага надеждност, несравнима с електричеството. Газовите тръбопроводи са разположени под земята, което ги предпазва от атмосферните влияния и аварии над земята, които водят до електрически прекъсвания. Ако използвате отопление на газ, вашата отоплителна система ще може да топли дома ви в случай на прекъсване на електричеството - така семейството ви ще остане на топло.


По-топъл въздух


Няма нищо по-хубаво от топъл, уютен дом. Когато избирате вида отоплителна система, отоплението на газ има едно предимство - комфорт. В сравнение с електрическите уреди, газовият котел затопля помещенията много по-бързо. Освен това отделената топлина е с 4°C по висока спрямо ел. уредите, като може да достигне до 50°C.


Удобно


Газовият котел за отоплението може да бъде поставен в мазето или друго скрито място на дома ви, така че да не заема пространство в основните части. Освен това контролът на отоплителната система се извършва удобно чрез термостат. Някои термостати дори могат да се управлява безжично за по-лесно използване. Те автоматично отчитат температурата на въздуха и променят отоплението ви, ако е необходимо.

удобно отопление газ


Отоплението на газ е по-безопасно за вашето семейство


В сравнение с други горива, отоплението на газ предлага по-здравословна алтернатива за вашето домакинство. При горенето на дърва и въглища се отделят по-големи количества въглероден диоксид, което може да повлияе отрицателно на здравето на вашите близки - хора и домашни любимци. Добре поддържаната и правилно работеща система за отопление на газ не генерира почти никакъв въглероден окис.


Какво представлява инсталацията за отопление на газ


Основният компонент в една такава система за отопление е газов котел, който използва изгарянето на газ като източник на топлина за загряване на водата в него. След това горещата вода се изпомпва през вашата отоплителна система до радиатори, тръби за подово отопление и други. Газовият котел може да се използва и като бойлер, който осигурява топла вода в цялото домакинство.

Системите за отопление на газ притежават висока топлинна мощност - 95%. Това означава, че 95% от използваната енергия се преобразува в топлина, а останалите 5% се губят през комина или другаде. Модерни кондензни газови котли достигат до 98% КПД, защото при тяхната работа се усвоява и топлината на отработените газове, която иначе се губи.

 

Най-добрите газови котли за евтино отопление


Безспорен лидер за удобно и евтино отопление на газ са кондензните газови котли и ще ви кажем защо.

Кондензният котел разполага с газова горелка, която при горенето отделя топлина. След което топлината от горелката се насочва към първичен топлообменник. Горещият въздух преминава през топлообменника и се задържа в него възможно най-дълго, за да се повиши температурата му. След това ще отнесе тази топлина към вашите радиатори.

Топлината преминава и през вторична кондензна зона, нещо, което другите котли нямат. В нея се усвоява голяма част от топлината на отработените газове, която иначе се губи. Това е едно от основните предимства на кондензните котли, което прави отоплението на газ по-евтино.

 

газови котли


Какви са разходите при отопление на газ


Общите разходи за отопление на газ зависят от редица фактори, включително размера на вашето жилище, състоянието на отоплителната система, каква температура желаете да поддържате, което пък е обвързано с температурата навън. 
Разходите за една инсталация за отопление на газ са:

 

  1. Основният решаващ елемент е дали сте свързани към главния газопровод или ще използвате втечнен пропан-бутан в бутилки. Ако желаете да се присъедините към газопреносната мрежа, която ще ви спести усилия в дългосрочен план, трябва да предвидите еднократните такси за включване.
  2. Разходът за отопление на газ зависи и от първоначалната ви инвестиция за закупуване на газов котел, зависещ от модела, мощността му и допълнителните принадлежности по инсталацията
  3. Не на последно място - цената на газта за съответната година. Но каквато и да е тя, отоплението на газ винаги е удобна и евтина алтернатива.


Решения за евтино отопление на газ от Parno EU


При нас ще откриете разнообразие от кондензни газови котли на изгодни цени. С тях отоплението на газ е не само евтино, но и по-удобно. Всички наши модели разполагат с термостат за управление на температурата. По модерните опции включват възможност за Wi-Fi и Bluetooth свързаност, което ви позволява контрол през компютър или приложение за смартфон. Онлайн контролът е екстра, която ви осигурява бърз достъп до кондензния котел по всяко време, с цел осигуряване на по-доброто обслужване.

Заключение:
Отоплението на газ е все по-често предпочитано спрямо останалите алтернативи, защото е удобно и евтино. Предлагат се кондензни котли с различна мощност, което позволява да се постига ефективно отопление както в домове и бизнес сгради, така и в промишлени помещения.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани