Твоят магазин за отопление | Посочените цени важат само за поръчки онлайн | Лесно връщане на продуктите до 14 дни | Обади ни се: ☏ 0878 576 413

Категории

0

Категории

Анкета

Вижте всички статии

Какъв котел на пелети да изберем

Какъв котел на пелети да изберем

Отоплението с дървесни пелети е модерна, възобновяема и устойчива енергия, която използва преработена дървесина като гориво. Пелетните котли са идеални за отопление в къщи или апартамент, защото са безшумни, безопасни и лесни за използване. Освен това този вид системи за отопление са много икономични.


Котлите на пелети са проектирани за различни цели. Има уреди, подходящи за малки къщи или апартаменти, а има и такива, препоръчани за по-големи жилища. Всичко зависи от това от какво имате нужда. Търсите котел на пелети, който може да отоплява малка част от вашата къща или апартамент? Или искате да го използвате за отопление на просторна къща? Видове се различават помежду си и трябва да бъдете много внимателни в избора си.

 

Какъв котел на пелети да изберем


В тази статия ще “поговорим” за различните видове котли на пелети и как да изберем подходящия за нуждите ни. Нека започнем с… 


За какви функции да гледаме при избора на котел на пелети


Преди да научите какъв котел на пелети да изберете според вашите нужди, ще разгледаме характеристиките им, които ще ви помогнат да направите най-добрия избор:

 

  • Производител: Първото нещо, което трябва да търсите е доказан производител. На пазара има много марки, всяка с различни стандарти за качество. Някои от тях са по-добри от други, така че изберете тази, която е по-добре позната.
  • Разход на пелети: Котлите са категоризирани в зависимост от количеството гориво, което им е необходимо за експлоатация. Трябва да проверите дали е подходящ за вашите нужди.
  • Автоматични функции: Автоматичните контроли в повечето котли ви позволят да регулирате топлината според метеорологичните промени и температурата. Трябва да се уверите, че този,който избирате има регулируем термостат, защото понякога температурите могат да бъдат по-високи от желаните.
  • Контейнер за събиране на пепел: Необходимо е да има контейнер за събиране на пепел. Той трябва да е безопасен и лесен за използване.
  • Почистване на топлообменника: Почистването на топлообменника е трудна работа и трябва да сте сигурни, че не е сложно да го направите.
  • Автоматично почистване на пепел: Пепелта трябва да се събира автоматично от топлообменника, защото не е добре, ако се остави там твърде дълго.
  • Модул за контрол и управление: Модулите за управление предоставят възможност за контрол и информация за работата на уреда. Полезно е да знаете колко изгаря на ден и каква е общата консумация. Wi-fi управлението също улеснява използването.

 

Има много функции, които трябва да вземете предвид когато избирате котел на пелети, но тези са най-важните.

 


Какъв котел на пелети да изберем за дома си 


Изборът на котел на палети зависи от вашите нужди. Ако искате да отоплявате цяла къща, трябва да изберете уред с висока производителност. Той ще консумира повече пелети и е по-скъп. За отопление на по-малки помещения можете да изберете котли от среден клас. Те са по-евтини, но също толкова полезни. Ако използвате котли на пелети за отопление на дома си, е важно да прочетете специфичните им характеристики, преди да вземете решение. Качествените модели осигуряват ефективно и икономично отопление.


Котел на пелети за къща


Най-подходящи за отопление на къщата са котлите на пелети с голям капацитет. Те са по-мощни, така че могат да отопляват няколко помещения без проблем. Те са много ефективни и могат да изгарят различни пелетизирани горива. Най-популярният тип е хоризонталният модел. Котлите на пелети за къща почти не се нуждаят от техническа поддръжка и са много лесни за използване.


Самозахранващите се котли на пелети автоматично поддържат зададената темепратура в къщата което ги прави идеални за големи семейства, които отсъстват за дълги периода през деня от вкъщи. Някои модели имат Wi-Fi свързаност и могат да се управляват от всяка точка на света чрез мобилен телефон или таблет. Дори да смятате, че са твърде скъпи, знайте, че инвестицията се изплаща в дългосрочен план.

 

Котел на пелети за апартамент


За отопление на апартамент изберете котел на пелети с който е по-малък, с по-ниска производителност. Той е по-евтини, лесен за инсталиране, консумира по-малко пелети и предлага точното количество топлина за малки домове или апартаменти. Котела на пелети може да бъде поставен в отделно помещение или в една от стаите на жилището.

 


Той е много лесен за използване и предлага много комфорт през студените дни. Той е чудесен и за тези, които напускат дома си за кратки периоди от време, тъй като не се нуждае от постоянна поддръжка. Котлите на пелети са много лесни за използване, така че са подходящи за всеки. Инсталацията е проста и не се нуждаете от професионална помощ за това.

Котел на пелети за подово отопление

 

Когато избирате котел на пелети за подово отопление, трябва да вземете предвид мощността. Той трябва да бъде достатъчно мощен, за да може да отоплява всички стаи в жилището ви равномерно, без температурни разлики между отделните помещения. Ако котела на пелети за подово отопление не е достатъчно мощен, ще осъзнаете няколко месеца след инсталирането, че той не отоплява ефективно целия ви дом.


Също така е много важно да изберете правилния модел. Той трябва да може да отоплява няколко стаи едновременно. Котлите на пелети и като цяло подовото отопление са чудесни за семейства с малки деца, защото са безопасни и лесни за използване. Не е нужно да се притеснявате за отопляването на дома и можете да спестите много пари от сметките за ток.

 


Имам ли нужда от специално помещение за котела на пелети?


Можете да инсталирате котела на пелети във всяка стая на дома си, защото заема много малко пространство. Не трябва да забравяте за безопасността. Ако имате малки деца, трябва да го поставите в помещение до което те нямат достъп. Много важно за неговата ефективност е да го инсталирате в помещение с добра вентилация, тъй като устройството използва много кислород.


Когато искате да отоплявате цялата къща, тогава е по-добре да поставите котела на пелети в мазето или друго затворено помещение. Устройството трябва да бъде изолирано, но не забравяйте да оставите пространства между стената и котела. 


Купете котел на пелети от Parno EU


Ние предлагаме най-добрите котли на пелети на пазара, които са подходящи както за отопление на малки апартаменти, така и на цели къщи. Разполагаме с котли на пелети за модерни и традиционни домове. Нашите модели са многофункционални. Те могат да отопляват целия ви дом или само една стая. Можете да изберете модела, който е най-подходящ за вас, защото имаме богат избор от продукти.

 


Заключение:


Трябва да изберете котел на пелети, който предлага най-оптималното решение според вашите изисквания и нужди. Уверете се, че купувате модел, който има достатъчна мощност и капацитет. Също така препоръчваме да изберете котел на пелети от известни производители, тъй като те предлагат най-доброто качество на разумни цени.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Нови продукти

Най-продавани